Life & Health

Onderzoek zegt: scheten laten is goed voor je relatie

onderzoek-scheten-goed-voor-relatie

Je kent het vast wel: lig je romantisch samen met je partner te kroelen in bed, voel je opeens wat lucht opborrelen. Snel glip je met een excuus de badkamer in en hoop je dat de scheten die ontsnappen niet klinken als een scheepstrompet. In het ergste geval houd je je winden op, met krampen en buikpijn tot gevolg. Deze gênante gebeurtenissen zijn vanaf nu verleden tijd, want volgens onderzoek is het juist hartstikke goed voor je relatie om in het bijzijn van je partner een scheet te laten. Lucht dat even op! 

Op je gemak voelen

Tijdens het daten wil je nog de beste versie van jezelf laten zien. Je kleedt je leuk aan, zorgt dat je huid en haar er perfect uitzien en dat je vrij bent van welke onaangename lichaamsgeur dan ook. De meeste mensen houden deze opgepoetste versie van hunzelf een paar maanden vol, totdat de eerste scheurtjes (of scheetjes) in het beeld verschijnen. In het begin vind je dit misschien vervelend, maar jezelf echt laten zien betekent juist dat je je bij je partner op je gemakt voelt.

Uit een onderzoek van de website Mic blijkt dat de meeste mensen hun eerste windje zo’n 2 tot 6 maanden in de relatie laten vliegen. Dit is ongeveer dezelfde tijdspanne als waarin mensen ‘ik hou van je’ tegen elkaar zeggen. En dat blijkt geen toeval: als je scheten laat, betekent dat je van verliefdheid naar houden van bent gegaan. Bovendien gaven de deelnemers van het onderzoek aan dat ze de scheten van hun partner vaak ook gewoon grappig vinden. Het laten van scheten zorgt dus voor juist meer verbinding in je relatie.

onderzoek-scheten-goed-voor-relatie

Scheten zelfs goed voor je seksleven

Scheten laten is dus helemaal niet zo erg als we denken. Psycholoog Shannon Chavez gaat zelfs nog een stapje verder, en meent dat scheten laten in je relatie juist je seksleven bevordert. In een artikel van de Huffington Post zegt ze dat scheten laten betekent dat stellen zich helemaal oké voelen in hun relatie. Ook zouden ze minder onzeker over hun lichaam zijn, en daardoor meer spannende dingen proberen in bed. Met andere woorden: ongegeneerd scheten laten betekent fijnere seks.

Dit betekent niet dat je elkaar nou moet bedelven onder de windjes, of elke avond een dutch oven onder dekens moet fabriceren. En na het eten van een pan bonen kan je maar beter even bij je partner uit de weg blijven. We willen natuurlijk niet dat elkaar door al jullie pufjes minder aantrekkelijk gaan vinden. Een scheetje op zijn tijd kan dus absoluut geen kwaad, maar doe het met mate.

onderzoek-scheten-seksleven

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!