Life & Health

Online daten: 5 gouden tips die wél succesvolle matches opleveren

online-daten-matches
Foto: Freepik

Sla jij de ene na de andere flater als het gaat om online daten? Het kan natuurlijk zo zijn dat je op jouw telefoonscherm Mister Perfect voor je zag, maar dat hij in real life mega tegenvalt. Dat wil je niet al te vaak meemaken. Wij geven je 5 tips waardoor jouw online date avontuur wél een geslaagde afloop krijgt. 

1. Meerdere foto’s op je profiel

Laat de wereld zien wie je bent: meer dan één foto hebben levert je maar liefst vijf keer meer matches op, volgens dating app Inner Circle. Denk vooral out of the box. Alles kan: laat je hobby’s, huisdieren, reizen zien en maak gebruik van deze tool om te laten zien wie je bent!

Kies je beste foto’s zorgvuldig en vraag aan je vrienden of de foto’s jouw persoonlijkheid optimaal naar voren brengen. De grootste teleurstelling is toch wel het vinden van iemand met een groepsfoto op een profiel en niet weten met wie je praat. Vooral als je het eigenlijk gemunt had op de beste vriend van je match. online-daten-succesvol

2. Gebruik zoveel mogelijk emoji’s

Stiekem worden we allemaal blij van leuke emoji’s. Het maakt het leven nét even wat vrolijker. In tegenstelling tot wat veel relatie-experts en artikelen zeggen, kunnen emoji’s je profiel juist laten opvallen!

Het hebben van 5 of meer emoji’s (goed gebruikt) in je ‘Over mij’-sectie levert je meer likes en matches (en misschien wel een leuke date) op. Emoji’s stellen je dan ook in staat om bepaalde emoties of boodschappen sneller over te brengen dan met taal. Scheelt je weer wat typen.

3. Laat je match niet in de virtuele kou staan

Hoe meer dagen je actief bent op de app, hoe meer likes je zult krijgen. Een match aan de haak geslagen? Laat deze potentiële leukerd niet te lang in de wacht staan, maar laat af en toe wat van je horen.

Volgens dating app Inner Circle is het een must om in ieder geval binnen 5 dagen te reageren. Gebruikers die zolang niet reageren zijn namelijk minder succesvol in het voeren van gesprekken met hun matches dan gebruikers die snel reageren.

online-daten-telefoon

4. Eerste indruk tijdens online daten is belangrijk

Wees lekker creatief met gespreksopeners: de meeste singles (91%) zeggen dat het eerste bericht van een persoon belangrijk is, dus het is de moeite waard om al je inspanning en energie te steken in een goede eerste indruk.

Slechts één op de tien (12%) mensen die een gesprek beginnen met “hi” krijgt antwoord. Oef! Toch wat anders proberen. En als het dan een beetje loopt, kan je altijd nog ons lijstje erbij pakken met 7 romantische ideeën voor de leukste winter dates. Misschien zit daar wel een vervolgafspraakje in.

online-daten

5. Schrijf geen boekwerk aan je match

Wees vooral niet bang om creatief en gedurfd te zijn, maar vermijd daarna wel lange essays. Hoe langer je bericht is, hoe minder waarschijnlijk het is dat je een antwoord terug krijgt. Wel goed om te weten: te korte antwoorden werken ook niet. Gebruik niet meer dan 20 woorden al wil je nog zoveel zeggen. Maak het ook lekker persoonlijk.

Als jouw nieuwe match heeft laten weten dat Kees de naam is, gooi er dan eens een paar keer de naam Kees tegenaan. Kleine details kunnen weleens het verschil gaan maken om een een succesvol date eruit te halen en misschien wel de ware liefde te vinden.