Life & Health

5 originele en betaalbare date ideeën onder de 25 euro

originele-betaalbare-date-ideeën

Daten kan ontzettend leuk en spannend zijn, maar is tegelijkertijd een aanslag op je portemonnee. Want al die romantische dinertjes en kopjes koffie kunnen aardig in de kosten lopen. Nu de lente weer zijn intrede doet, zijn er steeds meer mogelijkheden voor originele dates die betaalbaar én hartstikke romantisch zijn. Wij geven je de 5 beste tips voor een originele date onder de €25. 

1. Picknicken in het park

Op het eerste gezicht lijkt een picknick in het park een beetje cheesy. Maar als je dit plan goed uitvoert kan het een erg geslaagde date zijn. Voor een goede picknick heb je niet eens zoveel nodig: koop om te beginnen een picknickmand bij de Action zodat je al meteen een luxe set in huis hebt.

Voeg daar wat lekkere snacks aan toe die je uiteraard met je date kan delen. Denk daarbij aan aardbeien, toastjes met kaas, gesneden groente met hummus en de lievelingschips van je date. Wil je echt uitpakken, neem dan een trommel zelfgebakken hartjeskoekjes mee. Vergeet uiteraard het vooraf gekoelde flesje bubbels niet. Succes gegarandeerd!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Weloveoldtimers (@weloveoldtimers)

2. Tour door een brouwerij

Houden jij en je date wel van een bijzonder biertje? Boek dan een tour door een brouwerij. Tijdens de tour leer je niet alleen alles over de wondere wereld van het bier, je krijgt er ook nog vaak een proeverij bij. Een ideale date die origineel is en je tegelijkertijd veel gespreksstof geeft.

Tours zijn te boeken in diverse brouwerijen in Nederland. Bij Brouwerij De Koningshoeven – La Trappe in Tilburg kost een rondleiding door de brouwerij €15 per persoon, inclusief een drankje. Of bezoek Brouwerij ’t IJ in Amsterdam, waar je een rondleiding door de brouwerij van 20 minuten kan maken. Achteraf betaal je zelf wat je het waard vond.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brouwerij ‘t IJ (@brouwerijtij)

3. Ouderwetse spelletjesavond

Je moet ervan houden, maar een avond met bordspelletjes kan ontzettend gezellig en leuk zijn. Voor de echte bordspelfanaten is een potje Risk een goed idee, maar als je het wat luchtiger wilt houden kun je beter voor een potje Uno gaan.

Of ga voor een kaartspel zoals DIEPR, waarbij je elkaar vragen moet stellen om elkaar beter te leren kennen. Zo ga je meteen op een speelse manier de diepte in, en hoef je zelf de onderwerpen niet te bedenken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DIEP’R (@diepr.nl)

4. Bezoek een comedyclub

Afhankelijk van de avond waarop je gaat, kun je bij de meeste comedyclubs voor niet al te veel geld een leuke show bezoeken. Toomler Amsterdam organiseert bijvoorbeeld veel ‘open mic’ avonden, waar beginnende comedians hun nieuwste grappen op het publiek uitproberen.

Tijdens de show drink je gezellig een drankje mee. Ben je verlegen ingesteld of is het je eerste date? Let er dan op dat je niet helemaal vooraan gaat zitten: de comedians houden ervan om het publiek bij hun grappen te betrekken.

5. Maak je eigen kroegentocht

Dit idee heeft wel wat meer voorbereiding nodig, maar kan als hij goed wordt uitgevoerd voor een hilarische avond zorgen. Stippel van tevoren een route uit tussen je favoriete café’s. Maak van deze route een schatkaart die je aan het begin van de avond aan je date overhandigt. Bedenk daarbij ook van tevoren al welk drankje je bij elk café gaat drinken.

Voor extra bonuspunten: bedenk voor elke kroeg een opdracht die je date moet uitvoeren. Verstop bijvoorbeeld van tevoren al een ‘schat’ in de kroeg die je date kan zoeken. Of bedenk wat vragen om je date beter te leren kennen, zodat je in elke kroeg meteen een interessant gesprek hebt.