Living

Paperclips: dit kun je allemaal nog meer doen met de helden uit je bureaulade

paperclips-anders-gebruiken
Foto: Freepik

Iedereen heeft beslist paperclips in de lade van het bureau liggen. Tenslotte is het ideaal om je papieren bij elkaar te houden. Al is dat misschien tegenwoordig wat minder omdat je lang niet alles meer uitprint. Maar toch, zonder paperclips op kantoor of thuis kun je eigenlijk niet. Je kunt het natuurlijk ook als geldclip gebruiken en als bladwijzer is het ook heel handig. Of wat dacht je van een simkaart uit je telefoon halen. Maar er is nog veel meer wat je er mee kunt doen.

Armbanden, ritsen en kleding repareren met een paperclip

Je hebt van die favoriete armbanden waarvan de sluiting niet meer goed werkt. Dit kun je oplossen door het met een clip te sluiten. Deze haal je door de oogjes van de uiteinden en laat dan hangen. Hetzelfde geldt voor de rits van een jack waar het trekhaakje van af is. Je kunt daar een paperclip aan vast maken en op die manier trek je het gewoon weer zonder problemen omhoog en omlaag.

Dat kan trouwens ook heel goed als de rits van je broek steeds omlaag gaat. Je maakt net als bij een kapotte rits de clip vast aan de trekker en deze buig je daarna om de knoop. Geen angst meer dat je met een open gulp loopt. En wat dacht je ervan als je een halterhemdje hebt, maar alleen beha’s met gewone rechte bandjes. Met de clip kun je deze zo samenvoegen zodat ze onder de halter vallen en je dus de bandjes niet ziet. Misschien zijn deze 2 alleen noodoplossingen maar wel super handig!

paperclip-aders

Handige trucjes voor in het kantoor of thuis met een paperclip

Een boekenlegger is zo gemaakt, want dan kun je gewoon de paperclip laten zoals het is. Maar als je er een lintje tussen klemt, heb je gelijk een goede plek waaraan je kunt zien waar je bent. Net als  het een makkelijke manier is om brieven te openen. Vroeger had iedereen een briefopener maar dat hebben we meestal niet meer. Een clip openbuigen en je hebt een snelle briefopener gemaakt. En je tape, waarvan je altijd weer het begin moet zoeken. Leg op de plakzijde aan het uiteinde een paperclip en voilà, je kunt zo gaan plakken.

paperclip-sleutel

Je briefgeld en je sleutels aan de paperclip

Voor al die mensen die altijd hun sleutels en geld los in hun zakken hebben zitten is het een handige oplossing. Als je een huissleutel vast maakt aan een paperclip en die als houder om je geld briefjes schuift heb je voortaan alles bij elkaar. Niet meer zoeken in je zakken dus. Trouwens het is sowieso een handige sleutelhanger. Je kunt er natuurlijk geen 4 sleutels tegelijk aan hangen maar een clip in een leuk kleurtje aan bijvoorbeeld je huissleutel doen zodat je deze makkelijk vindt.  Op Knack zie je een handig You tube filmpje met voorbeelden.