Health

Paracetamol slikken? In deze lichaamshouding werkt hij 2x zo snel

paracetamol-slikken-lichaamshouding-werking
Foto: Freepik

Als de rode vlag weer eens uithangt en je die hoofdpijn niet kunt verdragen, dan is een paracetamolletje vaak dé uitkomst. Waarschijnlijk voel je je zo beroerd dat je lichaamshouding wel het laatste is waar je aan denkt bij het slikken ervan. Toch bepaalt dit wel hoe snel je lichaam de stoffen opneemt. Ben je benieuwd welke houding het beste is? Lees dan snel verder. 

Onderzoek naar juiste houding met paracetamol innemen

Uit een studie van de John Hopkins University in Baltimore (Vereinigde Staten) is gebleken dat het heel wat uitmaakt hoe je een paracetamol inslikt. Via Linda.nl kwamen we erachter dat wetenschappers voor dit onderzoek een simulatie van de maag hebben gemaakt en zo konden nagaan wat er precies gebeurt als je een pil inneemt.

De onderzoekers ontdekten dat de meeste pijnstillers pas beginnen te werken als de maag de inhoud in het darmkanaal afstoot. Hoe dichter een pil bij het laatste deel van de maag komt, hoe beter het wordt opgenomen. Medicijnen zoals maagzuurremmers maar dus ook paracetamol beginnen dan op te lossen in je bloedbaan.

paracetamol-slikken-houding

Op je rechterzij liggen blijkt beste manier

Waarschijnlijk neem je de paracetamol vaak in als je rechtop staat. Tijdens het werken is het natuurlijk lastig om languit te gaan liggen. Wanneer je een medicijn in een verkeerde houding slikt, duurt het veel langer voordat de pijn weg is. Zo kan die migraine nog weleens een uur langer doorgaan. De beste manier om pillen te slikken volgens de wetenschap is liggend op je rechterzij. Moet je toch even de ongemakkelijke weg aannemen op je werkplek.

Op deze manier zakt de pijnstiller namelijk naar het diepste deel van je maag en zorgt er zelfs voor dat het twee keer zo snel door je lichaam wordt opgenomen dan als je staat. Volgens de site scientas.nl duurt het staand gemiddeld zo’n 23 minuten voordat de pil werkt. Wat je vooral niet moet doen is op je linkerzij liggen. Met deze houding kan het wel 100 minuten duren voordat je wat verlichting merkt.

paracetamol-pijnstillers

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!