Food & Drinks

Dit restaurant heeft alleen nacho’s en cocktails op het menu

parakeet-amsterdam-restaurant-nacho's-cocktails

Wij zijn dol op nacho’s. En dan bedoelen we niet die chipjes uit zo’n krakend zakje met wat guacamole uit een potje. Nee, we hebben het over die verse  nacho’s met verrukkelijke huisgemaakte dipjes. Bij Parakeet in Amsterdam vind je dat allemaal. Zij serveren niets anders dan heerlijke nacho’s voor het diner en hebben 4 soorten varianten waaruit je kan kiezen. Om al dit lekkers weg te spoelen maken ze je blij met met verrassende cocktails.

Nacho’s en cocktails eten bij Parakeet

Nacho’s zijn altijd een goed idee. Meestal eten we ze als voorgerecht of snack, maar waarom zou je deze heerlijkheid niet gewoon als avondmaal nemen? Dat dacht Parakeet ook. Ze hebben maar liefst vier nacho schotels op het menu staan. De Vondel met pulled pork, de Wester met chorizo-spiced cauliflower (ook vega/vegan mogelijk) Sarphati met 9 hour beef chili en de Erasmus met shredded sweet & spicy chipotle chicken. Uiteraard zitten er bij alle vier ook nog een hoop andere lekkere ingrediënten bij.

Womanly mocht smikkelen van al deze vier varianten en waren het er unaniem over eens dat de favoriete toch wel de Vondel was. Deze pulled pork combinatie met gekruimelde feta, jalapeños, radijsjes en granaatappel was een goed feestje voor je tong. Op de cocktailkaart staan maar liefst 11 verschillende cocktails. Wij namen de Pink Parrot cocktail (vodka, mango, pink peppercorn, Lucy’s Margarita (Corralejo reposado, Ancho Reyes, agave nectar en limoen) en een tequila special van de dag.

cocktails-parakeet-amsterdam

Genieten bij parakeet in Amsterdam

Het restaurant zit in West bij de gezellige Douwes Dekkerstraat: vlakbij de Foodhallen waar je daarna nog een afzakkertje kan doen. De naam Parakeet is ontstaan door de groene parkieten die overal in onze hoofdstad vliegen. Het restaurant is vrij donker, maar heeft daardoor een gezellige sfeer. Op de donderdagavond zat het lekker vol met locals en toeristen. Ook konden we een toepasselijk schilderijtje spotten van de Parakeet in het restaurant. Van tevoren hadden we verschillende verwachting.

Zo dacht iemand uit het gezelschap dat we gewoon wat chipjes met simpele dipjes kregen (rijmt ook lekker). Niets was minder waar. De nacho schotels waren goed gevuld en zeker waardig als een hoofdgerecht. Wij durven voortaan niet meer zo’n kant en klaar potje uit de winkel de kopen, nu we weten hoe het ook kan. Parakeet is donderdag t/m zondag geopend op de Douwes Dekkerstraat 22. Donderdag en zondag kan je er tot 22.00 uur terecht en vrijdag en zaterdag kun je cocktails zippen tot de laatste uurtjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Parakeet (@parakeetams)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Urban Journalist (@urbanjournalistapp)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!