Geld & Carrière

3 bewezen manieren om maandelijks passief inkomen te verdienen

passief-inkomen-bewezen-manieren

Schrik je ook regelmatig van het bedrag van je boodschappen? In deze tijd van stijgende kosten zou een extra zakcentje geen kwaad kunnen. Gelukkig zijn er manieren om geld te verdienen zonder dat je er dagelijks actief mee bezig hoeft te zijn. Zo’n manier van ‘slapend rijk worden’ heet een passief inkomen. Wij geven je graag drie manieren om passief inkomen te genereren, zonder dat je hier al te veel voor hoeft te doen.  

1. Investeer in aandelen en obligaties

Een van de meest populaire manieren om passief inkomen te verdienen, is door te investeren in aandelen en obligaties. Door te beleggen in bedrijven die goed presteren en aantrekkelijke dividenden uitkeren, kun je een regelmatige stroom van passief inkomen genereren. Obligaties zijn ook een goede optie, aangezien deze een vast inkomen genereren en minder risicovol zijn dan aandelen.

We begrijpen dat je niet meteen staat te springen om je in al deze termen te verdiepen. Maar het is wel belangrijk om te onthouden dat investeren altijd risico’s met zich meebrengt, dus zorg ervoor dat je onderzoek doet voordat je besluit te investeren. En ga niet meteen all-in: begin met een klein bedrag en bouw zo je portefeuille langzaam op. Vraag voordat je begint advies aan een financieel expert.

passief-inkomen-investeren

2. Verhuur (een deel van) je woning

Ontzettend veel mensen zijn op zoek naar een betaalbare plek om te wonen. Heb je bijvoorbeeld een kamer in je huis over, dan zou je ervoor kunnen kiezen om deze (tijdelijk) te verhuren. Zo verdien je wat bij en geef je een ander een dak boven het hoofd. Ook hier is het belangrijk om je eerst goed te verdiepen in de markt en de wetten omtrent verhuur.

Heb je de middelen om te investeren in vastgoed, dan kan het verhuren van je woning een goede bron van inkomsten zijn. Bedenk wel dat het verhuren van een woning bepaalde kosten en verantwoordelijkheden met zich meebrengt, zoals vergunningen en het onderhoud van het pand.

passief-inkomen-verdienen-huis

3. Creëer digitale producten

Geen woning over en geen geld om te investeren? Begin dan gewoon vanaf je laptop met het verdienen van wat extra geld. In de digitale wereld van vandaag zijn er veel manieren om passief inkomen te verdienen met digitale producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan e-books, online cursussen en apps. Een van de voordelen van het creëren van digitale producten is dat je maar één keer hoeft te investeren in het creëren ervan, terwijl je er daarna continu inkomsten uit kunt halen.

Het creëren van digitale producten vereist wel wat investering in tijd en middelen om ze te maken.  Zorg er daarbij ook voor dat je een unieke touch aan de producten geeft. Het gemak van het creëren van digitale producten zorgt er namelijk ook voor dat er veel concurrentie is. Maak daarom iets dat je echt onderscheid van de rest. Zo verdien je niet alleen iets extra’s maar is het ook nog eens leuk om te doen!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!