Geld & Carrière

Cashen na je 65e: creatieve manieren om bij te verdienen na je pensioen

pensioen-bijverdienen-manieren
Foto: Instagram @GreceGhanem

Heb je de pensioenleeftijd bereikt en ontvang je een AOW, maar heb je geen zin om achter de geraniums te zitten? Dan zijn er nog volop manieren om een extra inkomen bij te verdienen. Dit kan bijvoorbeeld door het verkopen van je eigen creaties of door het geven van een online cursus. Womanly helpt je graag op weg met wat creatieve tips. 

Geld verdienen met je hobby

Om een extra zakcentje naast je pensioen te verdienen, kun je het beste beginnen met iets waar je al goed in bent. Het bijverdienen moet je ten slotte geen extra stress opleveren. Kies daarom voor iets dat je al veel plezier brengt. Als je handig bent met breinaalden, waarom begin je dan geen (online) winkeltje met prachtige handgemaakte sjaals en mutsen? Of verkoop je eigen heerlijke taarten als je van bakken houdt.

Of ben je een fervente tuinierster? Overweeg dan om jouw groene vingers in te zetten voor tuinadvies aan buurtbewoners. Ben je daarnaast handig met computers, dan bestaan er diverse online marktplaatsen waar je je creatieve passies kunt delen. Zet bijvoorbeeld een bericht op Facebook, verkoop je creaties op Marktplaats of begin een winkeltje op Vinted.

pensioen-bijverdienen

Online je kennis delen en verkopen

Nog een tip voor degenen die wel met een computer om kunnen gaan: als 65 plusser heb je ongetwijfeld een bron aan kennis over bepaalde zaken die de wereld goed kan gebruiken. Of het nu gaat om koken, breien, schilderen of zelfs levensadvies, er zijn tal van online platforms waar je jouw expertise kunt delen en er geld mee kunt verdienen. Kijk om te beginnen eens het filmpje van online ondernemer Celine Charlotte over het starten van een online cursus.

Heb je ooit complimentjes gekregen over jouw unieke kledingstijl en ben je gek op mode? Overweeg om een modeblog te starten waar je jouw dagelijkse outfits, stijltips en winkelvondsten deelt. Bedrijven zijn vaak op zoek naar echte vrouwen met authentieke stijl om hun producten te promoten. Bovendien zijn 65+ influencers ongekend populair op sociale media. Een gat in de markt!

manieren-bijverdienen-pensioen

Hoeveel mag je bijverdienen na je pensioen?

Ben je helemaal geïnspireerd door deze creatieve ideeen? Dan is het ook goed om te weten hoeveel je naast je pensioen bij mag verdienen. Er zijn namelijk een aantal voorwaarden verbonden aan het bijverdienen van een een extra inkomen als je ook een AOW ontvangt. Deze voorwaarden zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie. Bekijk de website van Nationale Nederlanden voor meer informatie.

Heb je de AOW-leeftijd bereikt en ontvang je een pensioen? Dan mag je onbeperkt bijverdienen zonder dat dit effect heeft op je pensioen. Let er wel op dat je extra inkomen van invloed kan zijn op andere toeslagen, zoals je huur- en zorgtoeslag. Ook betaal je belasting over je extra inkomen. Als je eenmaal AOW ontvangt, heb je geen recht meer op een WW of AOW uitkering.

bijverdienen-pensioen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!