Geld & Carrière

Zo zie je in één klap hoeveel pensioen je tot nu toe hebt opgebouwd

pensioen-opgebouwd-zien
Foto: Freepik

Je hebt je hele leven hard gewerkt, zodat je tijdens je pensioen comfortabel achterover kunt leunen. Maar hoeveel pensioen heb je tijdens al die jaren zwoegen eigenlijk opgebouwd? Ben je wel eens benieuwd naar het exacte bedrag waar je tijdens je pensioen recht op hebt? Het exacte pensioenbedrag is makkelijker in te zien dan je denkt. Womanly laat je zien hoe je achter dit bedrag komt.

Hoeveel pensioen ga ik ontvangen?

Werken zodat je later van je pensioen kunt genieten: iedereen weet dat ze uiteindelijk een pensioen zullen ontvangen, maar lang niet iedereen weet hoe dat pensioen precies is opgebouwd en waar het uit bestaat. Inzicht in je toekomstige inkomsten is altijd verstandig: zo kun je als het moet nu nog andere keuzes maken voor meer financiële zekerheid in de toekomst.

Maar waar bestaat pensioen nou precies uit? Naast het pensioen dat je tijdens je carrière opbouwt ontvang je ook nog een AOW. Dit is het basispensioen van de overheid, dat elke Nederlandse burger na het bereiken van de AOW leeftijd ontvangt. Ben je geboren na 30 september 1961? Dan is je AOW-leeftijd nog niet bekend. Maar deze is minimaal 67 jaar en 3 maanden. Het bedrag dat je als AOW ontvangt, hangt af van je woonsituatie, of je een periode in het buitenland hebt gewoond, en de loonontwikkeling.

pensioen-bijverdienen

Hoe kan ik mijn pensioen inzien?

Je uiteindelijke pensioen is dus een combinatie van het pensioen dat je bij je werkgever opbouwt, en het bedrag dat je ontvangt als AOW. Om je uiteindelijke pensioen in te kunnen zien, kun je eenvoudig naar de website mijnpensioenoverzicht.nl gaan. Op deze website vind je informatie over zowel je persoonlijke AOW bedrag, de (geschatte) leeftijd waarop je je pensioen zult ontvangen, en het pensioenbedrag wat je tot nu toe bij je werkgevers hebt opgebouwd.

Valt het verwachte pensioenbedrag een beetje tegen? Tegenwoordig bestaan er veel mogelijkheden om naast je vaste inkomen nog een passief inkomen te verdienen, bijvoorbeeld door te beleggen, door ruimtes in je woning te verhuren of door je eigen online webshop te beginnen. Zo houd je voor ‘de oude dag’ een fijn gespekt spaarpotje over.

pensioen-aow

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!