Beauty

Pericarp olie met 1 ingrediënt is super voedend voor je huid

pericarp-beauty-cranberry-seed-oil-review

Een crème voor het gezicht, een crème voor de droge huid en een serum tegen rimpels: de beautywereld knalt uit elkaar van de producten die beloven om de huid jong en soepel te houden. Dat is nergens voor nodig, vind Fieke Ford, oprichtster van Pericarp. Zij ontwikkelde een product dat volgens haar het enige is wat de huid nodig heeft. En nog interessanter: de olie is gemaakt van slechts één ingrediënt.

Cranberry Seed oil van Pericarp

Fieke Ford (1995) is nog jong, maar ze heeft al een duidelijk doel: ‘Het is mijn missie om te zorgen dat de huid gevoed wordt met onbewerkte, pure ingredienten’. Als klein meisje zag Fieke haar ouders hard werken om de Canadese biologische cranberry met succes op de kaart te zetten in Europa. Nadat ze ervaring op had gedaan als accountmanager in de food en skincare-industrie, besloot Fieke haar liefde voor het rode superfood door te ontwikkelen in een eigen skincare lijn.

De rode draad in het verhaal van Fieke en haar familie: puur, biologisch en transparant. De meeste mensen kijken niet naar de ingrediënten van de crèmes die ze op hun huid smeren. Bij Pericarp is deze lijst erg simpel: hij bevat namelijk maar één ingrediënt. De olie bestaat uit 100% biologische geperste cranberry zaadjes. Volgens Pericarp geeft één druppel van deze olie al een groots effect op de huid: de olie zit namelijk bomvol Omega 3 & 6 en Vitamine E. Deze ondersteunen met name de hydratatie en elasticiteit van de huid.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pericarp Beauty (@pericarpbeauty)

Review van de Cranberry Seed Oil

Één product in plaats van een uitgebreide skincare routine: dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar Pericarp zegt voor elk huidtype een efficiënt en makkelijk alternatief te zijn. Bovendien belooft het geen vette of onzuivere huid. Wij waren natuurlijk erg nieuwsgierig naar deze bijzondere olie en testten hem een week uit.

Het flesje van Pericarp is gemaakt van sjiek zwart glas. Het gaat natuurlijk om de inhoud, maar het flesje staat wel heel leuk bij de rest van de badkamer items. de olie zelf heeft geen sterke geur en ruikt een beetje naar druivenpitjes. Het is een prettige geur die niet lang blijft hangen. Door het handige pipet zijn de druppels goed te doseren: je hebt namelijk maar weinig olie nodig. De olie smeert makkelijk uit en trekt verbazingwekkend snel in. De kleur van de olie lijkt op olijfolie, al lijkt de textuur iets dikker dan dat.

pericarp-cranberry-seed-oil-badkamer

Zachte en soepele huid

Op de redactie klagen wij regelmatig over onze te droge huid. Het vinden van een fijn product dat de juiste balans is tussen voedend maar niet té vet is een hele zoektocht. Daarom waren wij erg nieuwsgierig naar de olie van Pericarp. Dat de olie biologisch en eerlijk is geproduceerd sprak ons al helemaal aan.

Na de olie een week te hebben gebruikt, kunnen we stellen dat het zeker een heel fijn alternatief is voor een dagcrème. In het begin is het even wennen om alleen maar de olie op te smeren, maar de huid voelt soepel en gehydrateerd aan en wordt niet vettig. Ook lijkt het alsof de olie de huid een extra glow geeft, wat heel prettig is. Onze skincare helemaal opgeven voor de olie durven we nog niet aan, maar het is zeker een heel fijn alternatief voor je normale dagcrème.

pericarp-cranberry-seed-oil-review-huid