Beauty

Philips Lumea: 12 IPL behandelingen voor jaar lang spekgladde benen

philips-lumea-9900-ipl-ontharen
Foto: eigen beeldmateriaal

Heb je laatst meegekregen dat er commotie ontstond omdat een model 5 jaar lang haar oksels weigerde te scheren? Iedereen moet natuurlijk doen waar hij of zij zich goed bij voelt, maar wij gaan toch liever haarloos door het leven. Elke keer die benen en bikinilijn scheren is alleen nog best een klusje. Hoe fijn zou het zijn als je lichaamsdelen voortaan voor een langere tijd haarvrij zijn, en je daarvoor niet steeds naar een IPL salon hoeft te gaan? De Philips Lumea 9900 biedt daarvoor dé uitkomst. 

Nooit meer scheren met de Philips Lumea 9900

Pak jij nog gewoon ouderwets de scheermesjes om haartjes te verwijderen? Dat is natuurlijk een prima manier, maar wist je dat je scheermesjes best vaak moet vervangen?. Eigenlijk is het de bedoeling om na 5 tot 7 keer scheren een nieuw mesje erbij pakken. Best irritant als je deze niet in huis hebt maar er wel een stranddate op de planning staat waarbij je wil flaneren in je mooiste bikini . Daarbij zijn donkere donshaartjes die onder het bikini broekje vandaan komen niet zo welkom.

Door de IPL technologie van Philips Lumea hoef je niet meer na te denken wanneer je voor het laatst onthaard hebt. Je kunt gewoon spontaan je vestje uitdoen als je daaronder een hemdje draagt. De afkorting van IPL staat voor Intense Pulsed Light: een behandeling waarbij lichtpulsen op je huid worden toegepast. Het haarzakje wordt vernietigd met behulp van licht, net als bij een laserbehandeling. Het verschil tussen IPL-ontharing en een laserbehandeling is dat je bij IPL licht van verschillende golflengtes gebruikt.

philips-lumea-ontharen-ipl

Hoe werkt de Philips Lumea?

In de doos vind je vier verschillende opzetstukken: eentje voor de oksels, een opzetstuk voor de bikinilijn, voor het gezicht en nog een voor de benen. Daarnaast zit er ook een gezichtshaarverwijderaar die je gebruikt voordat je met de Lumea behandelt. Het IPL ontharingsapparaat is voor thuisgebruik en dat is super fijn om behandelingen uit te voeren in je eigen vertrouwde plekje, wanneer jij er tijd voor hebt.

Ook mega fijn dat deze topper het gewoon draadloos doet. Scheelt weer gedoe met allemaal draden. Door de IPL technologie worden er zachte lichtpulsen afgegeven op je haarwortels, waardoor deze in een soort rustfase terecht komen. Je ongewenste haartjes vallen dan uit en komen niet meer terug.

De eerste 4 behandelingen voer je elke 2 weken uit en doe de laatste 8 behandelingen elke 4 weken. Na 12 behandelingen heb je dus een jaarlang spekgladde benen en is een bikinilijn verleden tijd. Ook handig om te weten: de geïntegreerde uv-filter zorgt ervoor dat je huid wordt beschermt tegen Uv-stralingen. Wel zo belangrijk!

Lumea-app met kunstmatige intelligentie

Misschien voer je regelmatig gezellige gesprekken met ChatGTP. Deze AI technologie is natuurlijk mega interessant, maar wij vinden het helemaal leuk worden als het wordt toegepast in de beauty wereld. De gratis app de Philips Lumea heeft een functie met de naam SkinAI. Deze geinige toepassing heeft drie technieken in de app.

Doormiddel van skin-selfie analyse wordt je huid onderzocht en krijg je tips en voortgangsrapporten. Met behulp van de camera op je telefoon kan hij je gezichtshuid in kaart brengen. Met de lichaamshaaranalyse kan je de haarvermindering tussen de IPL-behandelingen volgen. Zo kun je het effect van het ontharen goed bijhouden. Tenslotte is er nog de audio-flits teller die de dekking meet en tips geeft om je scheerroutine te verbeteren. Mega handig allemaal!

Lumea-IPL-9000-coach-app
Foto: Philips

Zelf nadenken hoeft niet meer met de app

De haartjes van je oksels en benen bevinden zich niet in dezelfde groeifase. Daarom is het belangrijk om je aan een schema te houden. Misschien werd er voor een bezoekje aan de waxsalon weleens aan je gevraagd om een flinke haardos te laten staan. Bij dit apparaat werkt het anders. Om ermee te beginnen moet je de haartjes namelijk verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld door ze van te voren te scheren, epileren of te waxen. Je moet dus haarvrij zijn om aan je avontuur te beginnen.

Ben je een druk baasje en nogal vergeetachtig? Dan is de gratis coaching app een grote uitkomst voor jou. Je kan de behandelingsdata natuurlijk in je agenda zetten, maar het is veel handiger als je hier een notificatie van krijgt. De app maakt gebruik van de SkinAI waarbij je de voortgang kan bijhouden en zelf persoonlijke tips krijgt.

Voor welke huidtinten en haarkleuren is het apparaat geschikt?

Hoe groter het contrast is tussen je huidskleur en de haartjes, hoe beter de IPL zou werken. Een licht getinte huid en donkere haartjes, is dus helemaal top. Ben jij gezegend met met zeer lichtblond haar of heb je rood of grijs haar Helaas is de IPL dan niet geschikt voor jou.

Heeft je buurvrouw of beste vriendin al een Philips Lumea? Dan kan je het altijd even checken aan de hand van de SenseIQ technologie. Hiermee meet het apparaat jouw huidskleur en past het op basis daarvan de instellingen aan. Zo blijft het altijd veilig en ben je aan het behandelen met de juiste sterkte aangepast op jouw huidskleur.

philips-lumea-ipl-geschikt-haar-huid

Womanly test de Philips Lumea 9900

Zelf ben ik nog nooit naar een laserkliniek geweest. Thuis ging ik altijd aan de slag met scheermesjes. Wel kon dit aardig wat vervelende snijwondjes opleveren. Waarom ik nog nooit naar een salon ben geweest? Ondanks dat letterlijk alles één grote kijkdoos was bij de bevalling, ben ik toch nog een preutse gevalletjes om met de benen wijd het schaamhaar te laten verwijderen. Slaat eigenlijk nergens op, maar dat is stiekem wel het geval.

De Philips Lumea is daarom voor mij een perfecte uitkomst om het lekker thuis uit te proberen. Met een druk chaotisch leventje met een kleine is er ook weinig tijd om afspraken in te plannen bij een salon. Super fijn dat je dit nu lekker ’s avonds kan doen als de kleine in bed ligt.

philips-lumea-ontharen

Resultaat van de IPL behandelingen

Voordat ik aan het IPL avontuur begon met de Philips Lumea leek het wel een kleine studie die nog even gevolgd moest worden. Door de verschillende hulpstukken en alle tips en informatie in de app, ben je wel even zoet. Neem dus even een avondje de tijd voordat je begint. Het apparaat vond ik trouwens lekker in de hand liggen en het is fijn om te weten dat het milder en veiliger is dan een laser en getest ontwikkeld door dermatologen en huidspecialisten.

De lichtflitsen waarin in het begin een beetje heftig, maar zeker niet onprettig en je went er ook snel aan. Van tevoren heb je natuurlijk geen idee hoeveel flitsen je nodig hebt om het bepaalde lichaamsdeel te behandelen, maar dat geeft de app gewoon aan en is gebaseerd op de lengte van bijvoorbeeld je benen. De app telt zelfs met je mee. Wat een luxe! Ik heb nu 2 behandelingen gehad en zie al best een beetje verschil. Wel las ik dat je na 3 behandelingen het nog meer zal zien. Heerlijk om straks 12 maanden lang haarvrij te zijn!

Philips Lumea aanschaffen

Oké, we moeten eerlijk toegeven dat je even flink in die buidel moet graven om de Philips Lumea aan te schaffen. Goedkoop is ‘ie niet met een prijs van €549, maar daarmee ga jij wel haarvrij het leven in. Het is een goede investering als je bedenkt dat je bij een salon zo’n 150 euro voor een 1 behandeling betaalt (we gaan er even vanuit dat je niet zo’n goedkope twijfelachtige Groupon deal neemt). Vaak moet je daar zo’n 8 keer voor terug komen. Tel uit je winst!

lumea-kopen-philips-ipl SHOP NU VOOR 549

Try & Buy op de website van Philips

Vind je het bedrag nog net even te fors om in één keer uit te geven? Daar hebben ze bij Philips iets op bedacht: de Try & Buy. Je betaalt dan € 34.95 per maand. Ben je tevreden? Dan kan je hem op elk moment kopen en anders zeg je hem gemakkelijk op (na minimaal 3 maanden)

Lumea-IPL-Philips-set

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!