Food & Drinks

Waarom gezouten pinda’s in cola een eeuwenoude trend is

pinda-cola-combinatie-trend
Foto: eigen beeldmateriaal

Soms moet je gewoon het beste van twee werelden met elkaar combineren! Zo werden we eerder al mega enthousiast van de pindakaas whisky :een lekker alcoholisch drankje gecombineerd met ons favoriete broodsmeersel. Om nog even in deze trend te blijven kwamen we een nieuwe snackcombinatie tegen. Pinda’s in cola zou ontzettend lekker smaken. Nieuwsgierig als we zijn, moesten we deze combi natuurlijk even uittesten. 

Pinda’s in cola is een nieuwe hype

De vette snacks zoals bitterballen, kroketten en frikandellen op de zaterdagavond kennen we inmiddels wel. Om een beter alternatief te vinden, schreven we al eerder over andere gezonde snack opties. Eerlijk toegegeven: de cola met pinda combinatie is natuurlijk niet goed voor je gezondheid, máár een unieke smaaksensatie is het wel. Als je graag van beide walletjes eet -zoals bij een gemixte zoet met zout popcorn- dan is dit misschien ook wel een goede mix voor jou.

Wat we niet wisten is dat deze combinatie al meer dan 100 jaar oud blijkt te zijn en sommige mensen er volgens Libelle.nl bij zweren. Hoe dit zo is ontstaan? In de jaren 20 van de vorige eeuw wilden de Amerikaanse arbeiders de pinda’s absoluut niet aanraken met de blote hand omdat ze deze nergens konden wassen. Het probleem werd opgelost door de pinda’s in de cola te doen.

@trinhdoesthings Reply to @evelynnxoxo I can see why people like but not for me 6/10 ☺️ #eating #eatingshow #mukbang #tiktokfood #foodtok #weirdfoodcombos #foryoupage ♬ original sound – vrywvy

Womanly test de snack zelf

Er staat bij ons altijd wel een fles cola in de koelkast. Al is het alleen maar omdat je met cola goed de wc kan schoonmaken. Zelf het gasfornuis schoonmaken gaat makkelijk met dit bruine goedje. Toch is het op z’n tijd natuurlijk ook wel lekker om gewoon van het drankje te genieten. Je snapt natuurlijk wel dat er niet een uitgebreide bereiding aan vast zit. Je draait gewoon de dop van de cola fles open en stopt er wat zoute pinda’s in.

Naast het feit dat je geen vieze handen van de peulvruchten krijgt, blijven de gezouten pinda’s ook nog eens lekker knapperig in de cola . Dat had je misschien niet verwacht!  Wij vonden het zelf verrassend lekker. Uit de fles  drinken is het lekkerst, maar als je het mixje even laat staan kan het natuurlijk ook geschonken worden in een glas. Er zit wel een verschil in smaak tussen cola light en de normale cola. Met de light of zero variant is het veel minder lekker door de toegevoegde zoetstoffen.

cola met pinda

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!