Food & Drinks

Roze verwennerij: pink Cappuccino met een homemade roze koek

recept roze koeken

We zagen het al vaker langs komen: Pink Cappuccino. Ziet er prachtig uit maar vroegen ons af, is het ook lekker. Toen in de kantine, bij de voetbalclub, de roze koeken ons lagen te verleiden bedachten we: als we deze nu eens zelf maken. En deze bij die roze cappuccino eten hebben wij ons eigen roze momentje. Dat roze moment kun jij dus ook hebben met deze 2 recepten.

Pink Cappuccino

Barista Sacha in Lausanne bedacht de roze cappuccino. Naast alles wat je al ziet vandaag de dag zoals koffie met havermelk, ijskoffie, met allerlei siropen was het tijd voor een nieuwe trend. En die zie je dus overal langs komen. We zochten het recept op en echt ingewikkeld is het niet. Maar het resultaat is prachtig.

Je schuimt 100 ml soja of havermelk op. Voegt daar 10 ml bietensap aan toe en een snufje kardemompoeder. Doe 5 ml vanillesiroop in je koffieglas en giet daar de roze melkschuim bij.  Maak 1 espresso en giet deze in het koffieglas  (aangeraden wordt de Inspirazione Genova Livante van Nespresso) en klaar is je Pink Cappuccino.

Pink-cappiccino-roze-recept

Roze koeken

We kennen ze allemaal en laten ons inderdaad regelmatig verleiden om er 1 te kopen bij stations of kantines. Maar eigenlijk zijn het natuurlijk ontzettende suikerbommen. Terwijl je ze makkelijk zelf bakt. Je kunt ze na het bakken 5 dagen in een trommel bewaren of natuurlijk een deel invriezen. Al zullen ze niet lang blijven liggen want ze zijn echt veel lekkerder dan die uit de supermarkt.

roze-verwennerij-recept-roze-koeken

Dit heb je nodig voor 12 stuks

Natuurlijk heb je een mixer of keukenmachine nodig en een cupcake vorm. Wij gebruikten een siliconenvorm. Als je een metalen vorm hebt moet je deze eerst even inveten.

 • 100 gram roomboter
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 100 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 eieren (M)
 • 1 tl vanille-extract
 • snufje zout en beetje citroenrasp
 • 100 gram frambozen
 • 200 gram poedersuiker

Zo maak je ze

 1. Verwarm de oven op 175C (elektrisch) of 155C (hete lucht)
  2. Mix alle ingrediënten, behalve de frambozen en poedersuiker, door elkaar.
  3. Verdeel het beslag over de holtes van de vorm en zet in de oven. Leg er een bakplaat op zodat de cakejes plat blijven. Bak ze in 15-20 minuten gaar. Ze blijven licht van kleur.
  4. Laat ze helemaal afkoelen.
  5. Maak de glazuur door de frambozen te pureren en door een zeef te drukken zodat de pitjes achter blijven. Roer er de poedersuiker door tot  je een gladde glazuur hebt. Als het wat te dik is doe er dan een beetje water bij.
  6. Verdeel de glazuur over de bovenkant en laat opstijven.