planten-kaneel-schimmel-herstel
Living

Waarom je geliefde tuinplanten enorm blij worden van kaneel

Kaneel heb je vast niet tussen je kruidenpotje staan omdat je het vaak over de plantjes gooit. Waarschijnlijk heb je het in huis als ingrediënt om lekkere baksels mee te maken. Toch kun je het voor meerdere dingen gebruiken. Heb je bijvoorbeeld last van schimmels of insecten bij jouw plantjes? Dan kan je die groene rakkers best eens verwennen met deze specerij.

Kaneel voor je planten in de tuin

Deze heerlijke specerij komt dus niet alleen van pas in de keuken, maar ook bij het tuinieren. Strooi wat kaneel over je planten en ze zullen je dankbaar zijn. Als ze jouw konden knuffelen, hadden ze dat zeker gedaan. Via Margriet.nl kwamen we erachter dat je groei versnelt als je het uiteinde van het plantje in een beetje kaneel dipt.

Dit moet je doen voor je ze in de nieuwe grond zet. Een schepje van dit bruine spul bij je planten kan dus werken als een wondermiddel. Gebruik hiervoor gemalen kaneel. Op deze manier neemt de plant de specerij het beste op. Ben je benieuwd waar het nog meer goed voor is? Wij geven je een paar redenen.

kaneel-planten

Specerij helpt tegen schimmels

Ben je niet gezegend met groene vingers? Je kan natuurlijk een robot nemen die jouw planten in leven houdt. Deze dure grap maakt je alleen niet rijker. Kaneel heb je vaak al in huis, dus zal je er niks van in je portemonnee merken. Heb je last van schimmel op je planten? Gooi ze niet weg, maar strooi er wat van deze specerij over. Zo kan de schimmel niet meer verder groeien of verspreiden. Veel beter dan allemaal gekke andere chemische anti schimmel middeltjes.

Snoeiwonden sneller herstellen

Heb je flink uitgepakt met het snoeien? Helemaal goed natuurlijk, want ze zeggen niet voor niets: ‘snoeien doet groeien’. Toch maak je daarmee een hoop snoeiwonden bij je planten. No stress, want in principe herstellen de planten vanzelf weer. Wil je toch nog even extra lief voor ze zijn? Strooi dan na het snoeien een beetje kaneel op die groene rakkers om het herstel van de wonden te versnellen. Zo is je gewas minder vatbaar voor ziektes en schimmels.

kaneel-tuinieren-planten

Ongedierte uit je tuin weghouden

Wij houden van deze heerlijke specerij, maar mieren en muggen vinden het verschrikkelijk. De geur ervan zorgt ervoor dat mieren niet meer eten kunnen ruiken. Ook muggen blijven er ver van weg. Zij ervaren deze geur als heel sterk en komen liever niet te dichtbij in de buurt. Voeg dus een beetje kaneel toe aan je potgrond en deze insecten blijven er weg van. Je kunt ook een lijntje van de specerij voor de deur leggen als er regelmatig muizen op bezoek komen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!