pleegzorg-kopen-zonder-kijken-stel
Bron: RTL
Living

Pleegzorg blij met interesse na inspirerend ‘Kopen zonder Kijken’ stel

Pleegzorg en interieur make-overs blijken een gouden combinatie te zijn. De Utrechtse pleegouders Paul en Kim maakten in het programma van ‘Kopen zonder Kijken’ heel wat emoties bij de kijkers los. Het hardwerkende koppel heeft naast hun drukke banen in de zorg ook nog drie pleegkinderen bij ze wonen. Door hun deelname aan het tv programma ontstond er een piek in het aantal informatie aanvragen bij Pleegzorg Nederland. 

Inspirerend stel in Kopen zonder Kijken

In het RTL programma ‘Kopen zonder Kijken’ leggen stellen die op zoek zijn naar een fijn huis hun lot in de handen van een makelaar. De makelaar gaat voor ze op zoek naar een huis dat binnen hun budget past, maar het stel ziet het huis wel pas nadat ze het al gekocht hebben. Ook Paul en Kim gaven zich op. Zij zochten voor zichzelf en hun drie pleegdochters een fijne woning.

In de aflevering kwam een aantal keer ter sprake waarom het stel besloten had om pleegouders te worden. Hun visie op het pleegouderschap inspireerde veel kijkers. ‘Je kunt onvoorwaardelijk van iemand houden zonder dat je er een bloedband mee hebt’ zegt Kim in het programma Jinek. Het stel, met beide drukke banen in de zorg, ontroerde de kijkers met de manier waarop ze met hun drie pleegdochters van 2, 4 en 6 jaar omgaan. Ondanks hun drukke banen heeft het stel de drie meisjes liefdevol opgevangen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EditieNL (@editienl)

Grote stijging aanmeldingen pleegzorg

Het ontroerende verhaal van het stel zorgde voor een grote stijging van informatie aanvragen bij Pleegzorg Nederland. Naar aanleiding van de uitzending, die live 1.3 miljoen keer werd bekeken, melden zich 5 keer zoveel mensen aan dan normaal. Volgens woordvoerderJanette Reukers (van Pleegzorg Nederland) was vooral de toegankelijke manier waarop de kijkers over het pleeggezin leerden de aanleiding voor het aantal aanmeldingen.

Of de mensen die de informatie opvroegen ook daadwerkelijk pleegkinderen opnemen, is nog niet bekend. Met de informatie kunnen de geïnteresseerden zich oriënteren of het pleegouderschap iets voor ze is. Pleegzorg is blij met de aandacht die ze dankzij het programma ontvangen: op dit moment zijn ze voor 700 kinderen hard op zoek naar een veilig thuis. Heb jij ook interesse in het pleegouderschap? Bekijk dan de website van Pleegzorg Nederland.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!