Media & Entertainment

Deze politieke partij komt op voor de belangen van 60-plussers

politieke-partij-60-plussers-voordelen
Foto: Freepik

De verkiezingen komen er weer aan, en snel ook. Aankomende woensdag 22 november is het weer zover. Het is altijd een lastige keuze voor vele mensen waar ze op gaan stemmen, maar dit jaar lijkt het wel nog moeilijker dan normaal. Partijen zijn opgeheven of samengevoegd en er zijn nieuwe partijen ontstaan. Nou is het duidelijk waar sommige partijen voor staan, maar voor de 60-plussers onder ons is dat nog vaak onduidelijk. Daarom bij deze dé politieke partij die opkomt voor 60-plussers.

Ouderen zijn belangrijk voor de politiek

Ouderen zijn vaak een belangrijk thema voor veel politieke partijen. Er zijn namelijk veel ouderen in Nederland dus het is handig om je verkiezingsprogramma hierop af te stemmen. Als je nu kijkt naar de peilingen hebben de partijen die voor ouderen staan veel meer stemmen. Vijftigers en zestigers hebben dan ook de meeste zetels als je het aantal kiesgerechtigden naar leeftijd omrekent naar zetelaantal. Doordat er zoveel ouderen zijn in ons land, zijn er ook vele die vinden dat zij niet meer mogen stemmen.

Deze mensen vinden namelijk dat stemmen alleen zou moeten zijn voor mensen met een toekomst. Dit is natuurlijk erg oneerlijk en staat niet voor het democratische land waarin wij leven. Veel 60-plussers stemmen nu op BBB, 50PLUS of de PVV. Dit is maar een gedeelte van de bevolking, er zijn genoeg andere politieke partijen waar 60-plussers op stemmen. Wat bij ons wel duidelijk werd na onderzoek is dat de politieke partij 50PLUS het meeste voor 60-plussers opkomt. Het zegt het al in de naam natuurlijk.

politieke-partij-60-plussers-voordelen

Waarom 50PLUS voor 60-plussers?

50PLUS is een politieke partij die opkomt voor de belangen van personen van vijftig jaar en ouder. Het is dan ook de enige partij die alleen opkomt voor specifiek deze doelgroep. Ze staan voornamelijk voor zorg en welzijn, inkomen pensioen en AOW, veiligheid, mobiliteit, financiële overwegingen en wonen en bouwen. Kortom, allemaal factoren die belangrijk zijn in de levens van 60-plussers. Zij houden zich toch minder bezig met onderwijs en dergelijke, aangezien dat voor hun minder van toepassing is.

In hun verkiezingsprogramma staat onder andere: Ze willen een goed salaris en een nieuw pensioenstelsel. Ze staan ervoor dat leeftijdsdiscriminatie bij sollicitaties hard wordt aangepakt. Dat er weer een ziekenfonds komt en het eigen risico wordt afgeschaft. 50PLUS wil betaalbare woningen voor ouderen en meer hulp voor oudere daklozen. Ze willen dat het klimaat niet verslechterd, maar om dat op te lossen er niet te veel geld aan uit te geven. Maar als belangrijkste willen ze het vertrouwen van deze mensen terug.

politieke-partij-60-plussers-voordelen

Vertrouwen winnen van 60-plussers in het politieke stelsel

Voor 50PLUS is het vooral belangrijk dat ze het vertrouwen winnen van deze doelgroep. Ze willen dat 50-plussers weer vertrouwen krijgt in de mensen die ons land besturen. 60-plussers hebben namelijk sterk het gevoel dat de politiek alleen nog maar strijdt voor jongeren en dat er niemand voor hen opkomt. 50PLUS is de politieke partij die aangeeft wel op te komen voor deze doelgroep.

politieke-partij-60-plussers-voordelen