Beauty

Je pony mooi laten uitgroeien doe je met deze 5 tips

pony-uit-groeien-tips

Als je haar maar goed zit is een zin die elke vrouw weleens heeft gezegd. We vinden het vreselijk als we vet haar hebben en proberen niet al te vaak ons haar te wassen. Toch is dat laatste nog knap lastig. Net als het laten uitgroeien van een pony overigens. Een aantal maanden geleden leek je het een goed idee en moest je er perse eentje laten knippen. Nu heb je er helemaal genoeg van. Wij geven je 5 tips die je kan gebruiken om hem uit te laten groeien.

1. Laat je pony in het midden knippen

Het klinkt misschien een beetje gek om je pony te knippen terwijl je deze juist wilt laten uitgroeien. Toch kan het knippen van deze lokken er juist voor zorgen dat je haar veel sneller groeit. Een sidenote: ga niet zelf met een schaar aan de slag.

Maak een afspraak met een professionele haarsalon die je pony kan uitdunnen. Zo lijkt je het wat lichter en kan het doorgaan als zo’n leuke ‘curtain bag’ die Jennifer Lopez ook heeft.

pony-knippen

2. Gebruik haarbanden

Heb je geen tijd om je pony picobello weg te werken met allemaal speldjes? Kies dan voor een trendy haarband. Koop er een aantal zodat je er altijd eentje hebt die past bij jouw outfit.

De haarband doe je een peer centimeter van je hoofdhuid af om hem vervolgens ietsje naar boren te duwen. Zo krijg je een mooie ‘kuif’. Zowel stoffen als harde haarbanden zijn altijd handig om te hebben.

haarband-pony

3. Houd je haar gezond

Misschien heb je het jouw oma weleens horen roepen: ‘gezond haar komt van binnenuit’. Het klinkt misschien een beetje cliché of ouderwets, maar dit gezegde is zeker waar. Voedzaam eten en gehydrateerd blijven zijn twee belangrijke aspecten waar je op moet letten.

Drink genoeg water zodat je haar niet uitdroogt. Droog haar breekt namelijk gemakkelijk af en dat wil je niet hebben. Eet daarnaast genoeg eiwitten en stop met roken als je dat al deed. Dat laatste is natuurlijk sowieso al een ‘no go’.

gezond-haar-pony

5. Kam je pony naar achteren

Je pony is nu lang genoeg om deze in een middelhoge paardenstaart of knotje te doen. Vooral een succes voor tijdens een stapavondje. Kam wat mousse of gel door je pony om dit op z’n plaats te houden wanneer je je haar opsteekt.

Je kan altijd nog wat haarspelden gebruiken om aan de punten vast te zetten. Genoeg mogelijkheden in ieder geval om een kapsel te maken waarbij jij je prettig voelt.

5. Geef je haar textuur

Niet tevreden met je pony en het bovenstaande al geprobeerd? Je kunt je lokken en pony ook wat extra textuur geven met een droogshampoo. Wist je trouwens dat je deze je hele leven al verkeerd gebruikt? Neem je favoriete droogshampoo en spray het tussen je haarwortels.

Laat het dan eventjes inwerken en masseer het goed in. Vul daarna een plantenspray met water en spray je haar hiermee in. Zo ziet het er meteen veel frisser uit. Met droogshampoo krijgt je haar meer volume en past een pony veel beter bij de rest van je kapsel,

pony-droogshampoo