
Zo maak je zelf de allerlekkerste Pumpkin Spice Latte thuis
-
Kim
- •
-
Kim
- •
- Food & Drinks
- •
Met dit herfstachtige weer is niets lekkerder dan een heerlijke warme latte. Lekker op de bank met je favoriete serie onder een kleedje. Wij houden van koffie, maar soms willen we net even wat meer variatie in plaats van een gewoon zwart bakje pleur. Zo hadden we al eerder het verrukkelijke recept van de latte met blauwe bessen met je gedeeld. Nu komen we met de bereidingswijze van de populaire Pumpkin Spice Latte. Geniet ervan!
Pumpkin Spice Latte zelf maken
Wij maken stiekem een klein gilletje van geluk, want de Pumpkin Spice Latte is weer terug bij de Starbucks. Je hebt hem zelfs nu ook in een ijs-variant, namelijk de Pumpkin Cream Cold Brew. De combinatie van Starbucks espresso, gestoomde melk, pompoentaart saus-en kruiden, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat laat ons watertanden. Volgens de nieuwssite NU.nl ontwikkelde Amerika voor het eerst in 2003 dit populaire drankje. Vier jaar later stond deze latte in Nederland op de kaart.
Op TikTok is de warme drank ook razend populair met honderden video’s die je erop kan vinden. Twitter blijft niet achter met deze trend, want gemiddeld gebruiken drieduizend Starbucks-klanten wereldwijd in de herfst de hashtag #PSL. We kunnen ons voorstellen dat je portemonnee het niet helemaal toelaat om elke dag bij de Starbucks in de rij te staan voor dit warme drankje. Gelukkig kwam de Nederlandse Cosmopolitan met de oplossing: het recept van de Pumpkin Spice Latte. Betty’s Kitchen deelden deze met het platform.
Dit bericht op Instagram bekijken
Pumpkin Spice Latte Kruiden
In Amerika zijn de Pumpkin Spice kruiden in veel winkels verkrijgbaar, helaas is dit niet het geval in Nederland en moet je ze hier zelf mengen. Gelukkig zijn ze bijna hetzelfde als de speculaaskruiden die wij hier kennen. De onderstaande ingrediënten moet je goed met elkaar mixen en dan in een luchtdichte pot bewaren.
- 3 eetlepels gemalen kaneel
- 2 theelepels gemalen gember
- 2 theelepels gemalen nootmuskaat
- 1,5 theelepel gemalen kruidnagel
Ingrediënten voor de Pumpkin Spice Latte
- 200 ml melk (plantaardig of koemelk)
- 1-2 eetlepels pompoenpuree (verse ronde oranje of uit blik/pot)
- 1 eetlepel suiker
- Halve theelepel Pumpkin Spice kruiden (zie hierboven en anders speculaaskruiden)
- 1 theelepel vanille extract,
- 1 vers gezette (espresso) koffie (ongeveer 60 ml)
- Optioneel: slagroom
Zet daarnaast ook een kleine steelpan, garde en staafmixer of blender klaar.
Bereidingswijze voor dit goddelijke drankje
Als je verse pompoen gebruikt, maak hem dan schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes en rooster deze 20 minuten gaar in de oven op 180 graden (heteluchtoven op 165 graden). Is je pompoen helemaal gaar? Dan kan je hem pureren. Vervolgens verwarm je de melk, pompoenpuree, suiker en de Pumpkin kruiden op een middelgroot vuurtje in een pannetje. Let wel op dat het niet gaat koken, maar net tegen het kookpunt aanzit. Dan haal je hem van het vuur.
Daarna roer je de vanille door het mengsel en puur je alles met een staafmixer tot een glad geheel. De koffie kun je er nu ook bijgieten. Als laatste giet de Pumpkin Spice Latte in een grote mok en maak je er nog een extra feestje van door een extra toefje slagroom erop te knallen. Om het helemaal af te maken bestrooi je het drankje nog met en snufje van de Pumpkin Spice kruiden. Geniet van je feestelijke drankje!