rebound-relatie
Life & Health

Zit je in een rebound relatie? Dit zijn de 7 tekenen

Het beëindigen van een relatie kan behoorlijk pijnlijk zijn met een gebroken hart als gevolg. Het is vaak goed om dan even tijd voor jezelf te nemen en weer op adem te komen. Soms gaan mensen echter te snel door naar de volgende vriend of vriendin en krijg je een rebound relatie. Wil je weten of je iemands rebound bent? Let dan op deze 7 tekenen.

Wat houdt een rebound relatie in?

Je hebt vast weleens van een rebound relatie gehoord. Benieuwd wat dit precies betekent? Een rebound relatie is een verhouding die iemand begint om een relatie van daarvoor te verwerken. Niet zo heel netjes dus! Het zou dus een manier kunnen zijn om over je verbroken relatie heen te komen. Maar leuk is anders.

Het laatste wat jij wilt is verliefd op iemand worden die eigenlijk geen oprechte gevoelens voor jou heeft. Het is belangrijk om een rebound relatie te herkennen.  Deze onderstaande red flags in je relatie moet je nooit negeren.

the-rebound

1. Hij komt net uit een serieuze relatie

Als je iemand aan het daten bent die net een serieuze relatie achter de rug heeft, is de kans groot dat jij nu als rebound dient. Doorgaans heb je toch echt wat tijd nodig om te herstellen en je leven weer op orde te krijgen voordat je je weer echt kunt binden aan iemand anders.

2. Hij heeft het vaak over zijn ex

Natuurlijk hoeft het feit dat hij net uit een serieuze relatie komt niet per se te betekenen dat je nu in een rebound relatie zit. Maar als je nieuwe lover het vaak over zijn ex heeft, wordt de kans wel groter en is hij misschien toch nog niet helemaal over haar heen.

3. Het gaat alleen om de aandacht

Mensen die te snel doorgaan naar de volgende relatie, doen dat vaak om niet te hoeven denken aan hun ex. Dat resulteert erin dat ze je als rebound vaak leuk vinden om de aandacht die je ze geeft en niet per definitie om wie je daadwerkelijk bent. Let er dus op of het niet alleen om de aandacht gaat, maar dat hij ook echt om je geeft.

4. Je kent zijn beste vrienden niet

Een ander teken dat je in een rebound relatie zit, is dat je liefje je niet wil voorstellen aan zijn beste vrienden of zijn familie. Vooral als je al een tijdje aan het daten bent is het een slecht teken en neemt hij de relatie mogelijk niet serieus (genoeg).

vrienden-rebound-relatie

5. Geen lange-termijn plannen

Iets anders dat alarmbellen moet laten afgaan is wanneer je vriend geen lange-termijn plannen met je wilt maken. Mogelijk ziet hij jullie niet lang bij elkaar blijven en dan heeft het geen zin om alvast van alles te plannen.

6. Hij stelt zich emotioneel niet open

Als je iemands rebound bent, zul je waarschijnlijk merken dat hij zich emotioneel niet voor je wilt openstellen. Het kan dat hij zich nog gekwetst voelt en er niet klaar voor is om mogelijk weer pijn te voelen. Het is begrijpelijk, maar het betekent wel dat hij je niet vertrouwt met zijn gevoelens.

7. Voel je je gebruikt?

Je intuïtie kan je vaak van tevoren dingen duidelijk maken, die je misschien bewust niet oppikt. Lijkt het erop of hij foto’s van jullie post om iemand jaloers te maken of om op te scheppen? Of heeft hij bijvoorbeeld wel uren de tijd om met je in bed door te brengen, maar wil hij nooit andere activiteiten met je doen? Als het antwoord ja is, heb je waarschijnlijk een probleem.

gebruikt-voelen

Is een rebound relatie altijd slecht?

Als je erachter komt dat je in een rebound relatie zit, hoeft het niet per se het einde van de wereld te betekenen. Als jij eigenlijk ook gewoon iemand wil om lol mee te maken en niet zit te wachten op een serieuze relatie, is er niks aan de hand. De problemen beginnen wanneer je de volgende stap wilt zetten.

Toch nog even wat meer naslagwerk nodig? Bekijk dan de film ‘The Rebound’ op Pathé Thuis. In deze film date een alleenstaande moeder met een veel jongere buurman. Dit levert hilarische beelden op.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!