Food & Drinks

Beste dessert voor de zomer: aardbeien-citroen tiramisu

recept-aardebeien-tiramisu

Ben je ook zo gek op tiramisu? Wij van Womanly zeker. Dat heerlijke romige, chocolade gerecht is 1 van de favorieten na een Italiaans etentje. Maar wel erg machtig. Voor de zomer heb je meer zin in lichter eten zoals salades en dus ook in lichtere toetjes. Dus wat is er dan niet lekkerder om dat romige van de tiramisu te houden maar er heerlijk zomerfruit zoals deze aardbeien in te verwerken. en dat ook nog heel makkelijk is om te maken. Het recept is genoeg voor een heel gezelschap.

Wat heb je nodig voor zo’n zomerse tiramisu

Tiramisu is geen gerecht dat al eeuwenlang wordt gemaakt in Italië. Het staat pas sinds 1971 op de kaart  en werd op de kaart gezet  door Adol Campeol uit Treviso, een plaats dat in Noord-Italië, in de regio Veneto, ligt. De naam betekent: “trek mij omhoog”of “pep me op”.  Er werden in die tijd al wel desserts gemaakt met lange vingers, koffie en mascarpone, maar de vrouw van Adol, Alba, en zijn chef Roberto Loli Linguanotto, bedachten de huidige versie zoals die nu overal op de kaart staat.

Je hebt voor dit recept  een mixer nodig omdat er slagroom door heen gaat en een paar kommen. Verder een schaal die in de koelkast kan staan en dat is eigenlijk alles naast je ingrediënten..Het recept is voldoende voor 8-10 personen. De helft dus voor 4 personen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

 • 400 gram aardbeien
 • 2 citroenen (bio omdat je de schil nodig hebt)
 • 150 ml citroen-munt limonade siroop
 • 1 pak lange vingers
 • 250 ml slagroom
 • 2 bakjes mascarpone

ingrediënten-recept-aardn]beien-tiramisu

Zo maak je deze zomerse tiramisu

 1. Maak de aardbeien schoon en snijd in plakjes. Rasp de schil van de citroenen. Pers ze uit en mix het met 100 ml siroop en 300 ml water.
  2. Doop de helft van de lange vingers erin en bedek hier de bodem van de schaal mee.
  3. Klop de slagroom met de rest van de siroop niet helmaal stijf. Meng er de mascarpone door en schep daar de helft van op de lange vingers.
  4. Verdeel hier de helft van de aardbeien over.
  5. Herhaal dit alles nog een keer.
  6. Zet minimaal een uur maar liefst langer in de koelkast voor je het opdient. Versier met wat takjes munt.