Food & Drinks

Deze bokkenpootjestaart is het ultieme recept voor smaakvolle nostalgie

zo-maak-je-een-bokkenpootjestaart

Chocolade is voor de meesten een geluksmomentje. Er is bijna niemand die niet van chocolade houdt. Bovendien zijn er zoveel smaken dat er voor iedereen wel een lekkere smaak bij zit. En chocolade met koek is natuurlijk het ultieme geniet moment. Chocolate chip cookies, koekjes met chocoladeglazuur en bokkenpootjes. Wij worden er zeker heel blij van. Hoogste tijd om een smaakvolle bokkenpootjestaart uit lichten. 

Wat zijn eigenlijk bokkenpootjes

Eigenlijk een gekke naam voor een koekje, maar ze lijken natuurlijk wel wat op bokkenpootjes. Een bokkenpootje is eigenlijk meer een schuimpje gemaakt van amandel meel. Er worden 2 van deze koekjes op elkaar geplakt met een laagje crème ertussen e de uiteinden worden in chocolade gedoopt. Et voilà, de combinatie van een koekje met chocola is klaar.

We vonden op de site van Jumbo een recept voor een bokkenpootjes taart. Dat leek ons wel wat om te maken. Het zag er mooi uit en omdat we binnenkort een verjaardag hadden was dit een goede voor een echte verjaardagstaart. Je kunt natuurlijk de bokkenpootjes zelf maken, maar wij maakten het ons gemakkelijk door ze te kopen. Net als het biscuitdeeg, die maakten we met een kant en klaar pak voor biscuitdeeg. Soms moet je het jezelf tenslotte niet al bemoeilijk maken.

dit-heb-je-nodig-voor-bokkenpootjestaart

Dit heb je nodig voor een taart voor 8 personen

Wij weken wel wat af van het recept. Er werd ook als tussenlaag chocopasta gebruikt, maar dat vonden we toch een beetje teveel chocola. Dus maakten we een beetje botercrème om er tussen te doen. Je kun de taart in een bakvorm bakken en door midden snijden maar wij verdeelden het over 2 vormen zodat je gelijk 2 delen hebt. Je hebt om het te maken dus 1 of 2 springvormen nodig van 18 cm, een mixer en bakpapier. Het voorbereiden duurt 10-15 minuten minuten en het bakken 50 minuten. Dan nog 15 minuten versieren en klaar is je taart.

 • 250 gram biscuitbodem mix
 • 4 eieren
 • 50 ml halfvolle melk (of havermelk)
 • 10 gram boter
 • 350 gram hazelnootpasta of chocopasta (wij gebruikten de chocopasta van Flower Farm)
 • 200 gram bokkenpootjes
 • Voor de botercrème:
 • 100 gram zachte boter
 • 100 gram poedersuiker
 • 1 eetlepel melk
 • 1/2 theelepel vanille extract

En zo maak je het

 1. Klem het bakpapier op de bodem en smeer de rand met boter in. Verwarm de oven voor op 160C (elektrisch) of 140C ( hete lucht).
  2. Doe de mix, de eieren en melk in een kom. Mix even op een lage stand door elkaar en mix dan 5 minuten op de hoogste stand tot je een licht romig beslag hebt.
  3. Schep het beslag in de vorm(en) en bak in het midden van de oven 50 minuten tot het gaar is. Een prikker moet er droog uit komen. Laat 1 uur afkoelen.
  4. Maak intussen de botercrime: mix de boter tot het wit wordt. Doe er beetje bij beetje de poedersuiker bij. Voeg tenslotte de melk en vanille toe.
  5. Halveer de taart als je het in 1 vorm hebt gebakken. Besmeer 1 helft met botercrème. Leg het andere deel erop en bestrijk de taart rondom met de choco/hazelnootpasta.
  6. Halveer de bokkenpootjes voorzichtig op de cremelaag en druk ze langs de rand.Leg er nog een aantal bovenop als versiering.