Food & Drinks

Churros maken in de oven? Zo makkelijk doe je dat

Churros

Churros, de heerlijke zoete snack die je vast kent van vakantie in Spanje of Portugal. En anders wel van de braderieën, zomermarkten of kermis in ons eigen land. Meestal moet je er voor in de rij staan, want ze zijn populair bij zowel volwassenen als kinderen. Met kaneelsuiker of chocolade:een heerlijke zoete snack uit de frituur. In Spanje eten ze het als ontbijt, koffie of warme chocolademelk erbij en dan dopen in de koffie of melk.

Kun je Churros maken zonder frituur?

Wij bij Womanly hebben geen friteuse. Natuurlijk kun je vrijwel alle snacks die je frituurt ook in de Airfryer maken, maar wat als je die ook niet hebt. Bovendien is het natuurlijk wel een lekkere snack maar er gaat de nodige suiker overheen. Anders wordt het en saaie deegbal. En dan ook nog het vet van de frituurolie maakt het helmaal niet echt gezond. Zou dit dus anders kunnen?

Met een beetje googlen kwamen we er achter dat de Churros prima te maken zijn in de oven. Het deeg is eigenlijk hetzelfde als het deeg van soesjes. Je “kookt” het deeg, doet er op het laatste eieren door en dan de oven in. Eigenlijk hadden we dit zelf ook kunnen bedenken. We maakten ze dus, aten ze en ze waren echt net zo lekker. Dus hierbij het recept voor jou om ze ook te maken.

ingrediënten churros

Dit heb je nodig voor de Churros.

Je hebt alleen een pannetje nodig om het deeg op het vuur te maken, dan nog een kom voor de rest. Natuurlijk een bakplaat met bakpapier en een spuitzak met een stervormig mondje (13 a 15 mm). Wij haalden 16 Churros uit het recept. Maar als je ze iets kleiner maakt red je er wel 20 uit, dus genoeg voor 4 porties ( of 2 grote voor de echte liefhebbers). Mocht je er over houden kun je ze invriezen. Warm ze dan direct uit de oven 5 minuten op 200C (elektrisch) of 180C (hete lucht).

 • 150 gram bloem
 • 125 gram boter
 • 1/2 theelepel zout
 • 250 ml water
 • 3 eieren
 • 15 gram suiker

Voor het afmaken nog 30 gram boter, 75 gram suiker en 1 theelepel kaneel.

churros hart

Zo maak je de Churros

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

 1. Verwarm de oven op 180C (elektrisch) of 155C (hete lucht)
 2. Breng in een pannetje de boter, het water, het zout en de 15 gram suiker aan de kook. Voeg vervolgens de bloem toe en bak kort mee. Het moet een geheel worden wat van de bodem loslaat.
  3. Haal het pannetje van het vuur en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Het volgende ei kan er pas bij als het helemaal is opgenomen en het weer een goed beslag is.
  4. Doe het beslag in een spuitzak en spuit er rechte strepen van op het bakpapier op de bakplaat.
  5. Bak het in 25-35 minuten goudbruin.
  6. Meng intussen de suiker en kaneel en smelt de boter.
  7. Als ze iets afgekoeld zijn strijk je de boter erop en rolt de Churros door de kaneelsuiker. Omdat er geen olie in zit blijft de suiker anders niet plakken.