Food & Drinks

Geen boring croissants meer: crompouce is dé nieuwste ontbijt trend

recept-crompouce-ontbijt-trend
Foto: @bammetjebakery Instagram

Wie eet er niet graag een croissantje bij het zondagsontbijt? Of een lekkere tompouce op zijn tijd. De een gaat voor die van de Hema, de ander wil het perse van een goede banketbakker. Maar nu bestaan deze 2 heerlijke starters van de dag in 1 product, oftewel de ‘crompouce’! Misschien heb je het af en toe al eens zien liggen bij de bakker, maar eigenlijk is het gek dat dit nog niet eerder was bedacht. Want het is erg makkelijk én lekker. 

Hoe maak je deze crompouce eigenlijk?

De Utrechtse bakker Bammetje Bakery is de officiële bedenker van de crompouce. De bakkerij wordt nu ook wel ‘Home of the Crompouce’ genoemd. Bij deze bakkerij is het zelfs vegan. Maar je ziet deze nu al steeds meer liggen bij verschillende bakkers. De crompouce is een combinatie van de croissant en de tompouce. De croissant is gevuld met  banketbakkersroom met erbovenop een laag glanzende roze glazuur. En tada: daar heb je een crompouce!

Met zo weinig ingrediënten maak je deze natuurlijk net zo makkelijk zelf. Het is wel van belang dat je een goede croissant koopt. Dus niet zo’n uit elkaar vallende croissant van de supermarkt. Je kunt de banketbakkersroom zelf maken, maar als je voor gemak gaat  koop je natuurlijk gewoon een zakje banketbakkersroom. Wij smokkelen ook wel eens met zo’n zakje van de Jumbo. En het glazuur is zo gemaakt met verse frambozen.

croissant-crompouce

Dit heb je nodig voor een crompouce:

  • 4 goede croissants van de bakker
  • 65 gram suiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 3 eidooiers
  • 25 gram bloem
  • 350 ml (haver) melk
  • 25 gram frambozen
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel water

recept-ontbijt-trend-crompouce

En zo maak je de crompouce:

1. Maak de room door de suiker, vanillesuiker en de eidooiers in een kom door elkaar te mengen. Voeg dan de bloem toe tot alles is opgenomen.
2. Verhit de melk in een pannetje en zet het vuur uit zodra het begint te koken.
3. Voeg een beetje melk toe aan het eimengsel en roer tot het helemaal is opgenomen. Voeg de rest van de melkt in delen toe tot een egaal mengsel.
4. Giet het terug in de pan en zet het vuur weer aan. Breng al roerend aan de kook tot het een dikke vla is. Vergeet niet ook regelmatig over de bodem te roeren.

5. Giet in een schone schaal en doe er een laagje plastic folie op zodat je geen vel krijgt en laat afkoelen en daarna in de koelkast helemaal koud worden.
6. Maak de glazuur door de frambozen door een zeef te drukken. Roer de poedersuiker met wat water tot een glazuur.
7. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit in de deels opengesneden croissants.
8. Strijk dan de glazuur op de bovenkant en laat hard worden.
Als je room over hebt kun je dit goed invriezen net als de eiwitten.