dadentaart-recept-tijdens-ramadan
Food & Drinks

Verrassend recept: maak een goddelijke dadeltaart

Wij maakten in een bepaalde periode heel vaak een dadeltaart die je niet hoefde te bakken. Makkelijk te maken en iedereen vond het lekker. De kinderen wilden graag een stukje mee naar school en als dessert was het een topper. Maar zoals wel vaker raakte het daarna uit zicht. Nu we tijdens de Ramadan overal dadels zien liggen dachten we weer aan deze heerlijke dadeltaart. Het juiste moment om deze weer eens te maken.

Waarom worden er dadels gegeten tijdens Ramadan?

Tijdens het vasten van de Ramadan verbreekt men het vasten bij zonsondergang door eerst minimal 1 dadel te eten. En vaak drinkt men daarbij ook wat melk. Dadels bevatten namelijk suiker en essentiele koolhydraten die je direct een energie boost geven en daardoor herstel je sneller van de hele dag vasten. Dadels worden gezien als zegening voor het huis en de gezondheid.

In dadels zitten belangrijke vitamines en mineralen die het immuunsysteem versterken. Het bevat ook geen cholesterol en ze geven veel energie. Vandaar dat ze veel in gezonde snacks worden gebruikt. Maar ook als je niet aan de Ramadan mee doet zijn dadels natuurijk heerlijk. Met noten, kaas of verwerkt in bijvoorbeeld stoofschotels. En dus in deze no bake dadeltaart.

ingrediënten-dadeltaart-recept-tijdens-ramadan

Dit heb je nodig voor een dadeltaart

Je kunt het in een vorm maken van 18-20 cm, maar wij maken het meestal in 2 vormen van 10 cm. Je eet er tenslotte maar kleine puntjes van, want het is best zoet en machtig. En we vriezen er daarom altijd 1 in. Je kunt het ook prima in ee rechthoekige schaal of vorm maken. Verder heb je alleen een steelpannetje nodig en een deegroller om de koekjes fijn te rollen. Weeg, hak en kluts alles alvast van tevoren zodat je achter elkaar door kunt werken.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

 • 500 gram ontpitte dadels, in stukjes gesneden
 • 200 gram roomboter
 • 1 kopje bruine basterdsuiker
 • 1 geklust ei
 • 1 pak maria biscuit
 • kokosrasp
 • eventueel 1 kopje grof gehakte walnoten ( hebben wij niet toegevoegd)

En zo maak je de dadeltaart

 1. Beboter de vorm(en) en bestrooi met wat kokos op de bodem.
  2. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de basterdsuiker toe.
  Laat op laag vuur smelten en karameliseren, dit duurt wel 5-8 minuten.
  3. Haal van het vuur en roer heel snel het ei erdoor. Zet terug op het vuur en voeg de dadels toe en laat zacht worden.
  4. Doe de biscuit in een plastic zak en rol/druk het in kleine stukken met een deegroller, het moet niet helemaal fijn worden.
  5. Schep van het vuur af de koekjes door de dadels (knip een punt van de zak af zodat je het makkelijk kunt toevoegen) en schep in de vorm(en). Schep er eventueel de walnoten door. Druk goed aan en strooi er nog wat kokos over.
  6. Dek af met plastic folie en laat 2 uur in de koelkast stevig worden voordat je het uit de vorm haalt.