Dit wil je een keer maken: een heerlijke Flügel Monchoutaart
-
Aline de Jong
- •
- Food & Drinks
- •
- •

Shotjes, daar houdt iedereen wel van. En zeker als je nog in je apres ski modus zit ben je hier nog niet klaar mee. Flügel is zo’n shotje die je vooral met een groep vrienden drinkt. Maar Flügel kun je ook prima gebruiken in allerlei zoete recepten. Wij zagen al eerder toetjes zoals scroppino of cupcake langs komen waar Flügel in was verwerkt. Vandaag is het tijd voor een Flügel Monchoutaart.
Flügel in je Monchoutaart
Wij gingen op zoek naar een recept waarin we Flügel konden gebruiken en vonden deze Monchoutaart op Amayzine. Kwarktaart en Monchoutaart zijn de meest gemaakte taarten, waarschijnlijk omdat het zo makkelijk te maken is en je geen oven nodig hebt. Bovendien kun je het op veel verschillende manieren maken. Dus waarom zou je deze dus niet een keer met Flügel maken.
Als je iedereen wilt verrassen op je volgende feest is deze Monchoutaart dus een echte topper. Maak er gelijk een themafeest van. Iedereen in winters tenue, de shotjes op tafel en een prachtige Flügel Monchoutaart ernaast. Je feest kan niet meer stuk.
Dit heb je nodig voor de Flügel Monchoutaart
Naast de ingrediënten heb je een ronde bakvorm nodig van 20 cm en een bord met dezelfde diameter. Verder bakpapier, plastic folie en een (wegwerp) spuitzak.
Voor de tussenlaag;
- 150 gram (diepvries) frambozen
- 6 flesjes Flügel
- 2 eetlepels suiker
- 3 blaadjes gelatine
Voor de bodem:
- 175 gram Liga
- 75 gram boter
Voor de vulling:
- 400 ml slagroom
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje klop-fix
- 400 gram Monchou ( op kamertemperatuur)
Voor de topping:
- 250 gram (dietvries) frambozen
- 2 flesjes Flügel
- 30 gram suiker
- 10 gram maizena
En zo maak je de Flügel Monchoutaart
Tussenlaag:
- Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water
2. Doe de frambozen samen met de suiker en 5 flesjes Flügel en een steelpan en zet dit op een laag vuur. Laat zachtjes koken tot de frambozen stuk gekookt zijn
3. Prak het tot een jam en zet het vuur uit
4. Bedek het bord met de plastic folie
5. Verwarm de inhoud van 1 flesje Flügel (kan ook in de magnetron)
6. Knijp de gelatine goed uit en los op in de warme Flügel
7. Laat iets afkoelen en voeg toe aan de frambozenjam
8. Stort het op het bord en laat in de koelkast opstijven
Voor de bodem:
- Smelt de boter in een pannetje op het vuur (mag niet bruin worden)
2. Maal de Liga fijn in de keukenmachine of doe in een plastic zak en rol het fijn met een deegroller
3. Meng de liga door de boter en stort het in de met bakpapier beklede bakvorm
4. Druk het met een lepel goed aan en zet ook in de koelkast
Voor de vulling:
- Klop de slagroom met de suiker, vanillesuiker en de klopfix stijf
2. Klop de Monchou los
3. Meng de Monchou en de slagroom door elkaar en schep in een spuitzak.
4. Haal nu de bodem uit de koelkast en spuit een laag Monchoumengsel op de bodem en leg de stijf geworden Flügel jelly van het bord erop
5. Spuit de rest van het Monchoumengsel op de jelly, strijk het netjes egaal en zet in de koelkast om op te stijven
Voor de topping:
- Doe de frambozen met de suiker en de Flügel in een pan en breng aan de kook
2. Laat zachtjes doorkoken tot de frambozen zijn stuk gekookt
3. Roer de maizena los met 1 eetlepel kookvocht en voeg toe aan de frambozen
4. Kook nog 3-5 minuten op een laag vuur en laat dan helemaal afkoelen.
5. Haal de taart uit de koelkast, verdeel het Flugel fruit mengsel erover en zet nog minstens 4 uur terug in de koelkast,