Verrassend recept uit de Airfryer: gevulde paprika
-
Aline de Jong
- •
- Food & Drinks
- •
- •

De Airfryer is een apparaat waar wij blij mee zijn. We gebruiken het steeds meer als vervanger van de oven. Omdat je het niet hoeft voor te verwarmen scheelt het veel tijd en energiekosten. En, zeker ook niet onbelangrijk, je hoeft geen/weinig vet te gebruiken. We testen dus regelmatig recepten uit, zoals een compleet ontbijt en het blijkt dat je echt veel meer in de Airfryer kunt maken dan je dacht. Zoals deze vegetarische gevulde paprika met couscous.
Gevulde paprika uit de Airfryer
Natuurlijk een Airfryer. Wij zijn fan van de Philips Airfryer XXL omdat je gelijk voor de hele familie iets kunt bereiden. Hij heeft een grote bak zodat je er veel in kwijt kunt. En werkt ongelofelijk makkelijk via Wifi en een app.
Verder een schaal om je couscous in te maken. Alles gaat ongebakken in de Airfyer en is dus razend snel klaar.
Het recept is voor 4 personen, de helft is dus prima voor 2 personen. Past het misschien ook beter in een kleinere Airfryer. We gebruikten tonijn uit blik. Kijk dan wel even goed dat je een goede soort kiest die goed is voor het milieu, zoals bijvoorbeeld Fish Tales. De tijd die het nodig heeft hangt natuurlijk af van de Airfryer die je hebt dus dat moet je zelf even checken.
Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖
Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!
De ingrediënten voor dit recept
- 4 puntpaprika’s (kan iedere kleur zijn )
- 1 blikje tonijn (220 gram) op olie
- 2 rode uien
- 200 gram gekleurde kleine tomaatjes
- 3 stengels bosui
- 200 gram couscous
- 60 gram Griekse yoghurt
- 50 gram feta
En zo maak je het:
- Halveer de puntpaprika’s een haal de zaadlijsten er uit. Laat de tonijn uitlekken.
2. Pel en snijd de uien in halve ringen. Halveer de tomaatjes, snij de feta in blokjes en snij de bosui in ringen.
3. Maak de couscous zoals op de verpakking staat.
4. Meng de rode ui, tomaatjes, de tonijn en de helft van de bosui door de couscous.
5. Verdeel over de paprikahelften. En strooi er de feta over.
6. Leg in de Airfryer en bak het in 10-12 minuten op 180C.
7. Leg de paprika’s op borden, zet er de yoghurt en de rest van de bosui bij. En eventueel wat lekker brood.