Food & Drinks

Kinder chocolade cheesecake: snel recept voor een goddelijk dessert

recept-kinder-chocolade-cheesecake
Foto: Aline de Jong

Is Kinder chocolade ook jouw guilty pleasure? Je hebt geluk als je kinderen hebt zodat je het af en toe in je boodschappenmandje kunt leggen. Maar je kunt het ook goed gebruiken in dit no bake cheesecake dessert. Want recepten voor cheesecake heb je nooit genoeg toch? Deze no bake versie is zo snel en makkelijk te maken, die wil je zeker proberen.

Snelle ‘no bake’ cheesecake

Recepten met weinig ingrediënten zijn favoriet bij ons, zoals de Japanse cheesecake die maar 3 ingrediënten heeft. Maar alles wat je niet in de oven hoeft te zetten is helemaal fijn als je iets zoets wilt maken. En dat kan met dit recept. Je hebt alleen even geduld nodig, want het moet na bereiding nog wel minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Of het nu echt een cheesecake is vraag je je misschien af. Het is tenslotte gemaakt van roomkaas en aangezien je de bodem maakt van koekkruimels mag je het echt wel een cheesecake noemen vinden wij. Een cheesecake in een glaasje dus. Het recept is voldoende voor 6 personen en je hebt het na hooguit 20 minuten in de koelkast staan. Als je geen tijd hebt kan het ook de dag ervoor worden gemaakt. Het recept vonden wij op de site van Laura’s Bakery.

Kinder-chocolade-cheesecake-ingredienten

Dit heb je nodig voor de Kinder chocolade cheesecake:

Je hebt wel een paar kommen nodig en een mixer maar dat is dan ook alles.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

 • 100-120 gram biscuit (Maria , Digestive of wat je zelf lekker vindt)
 • 200 gram roomkaas
 • 125 gram Kinder chocolade
 • 200 ml slagroom
 • 1 eetlepel suiker
 • Wat extra Kinder chocolade voor de decoratie

En zo maak je het:

 1. Verkruimel de koekjes niet te fijn. Wij doen het altijd in een plastic zak en een deegroller.
  2. Verdeel de kruimels over de glaasjes.
  3. Roer de roomkaas los in een kom. Smelt de Kinder chocolade au-Bain-marie. In de tijd dat dit smelt klop je de slagroom stijf met de suiker.
  4. Doe 4 volle eetlepels van de slagroom in een apart schaaltje en schep de rest door de roomkaas. Spatel daarna de gesmolten chocolade er goed door.
  5. Verdeel alles over de glaasjes en strijk glad. Vorm met 2 eetlepels mooie ovaalvormige quenelles van de slagroom en leg bovenop  het roomkaasmengsel. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  6. Decoreer de glaasjes voor het opdienen door de reepjes Kinder chocolade te halveren. Dan zie je de mooie witte binnenkant.