Food & Drinks

Zo maak je in 6 minuten de allerlekkerste koffie overnight oats

recept-koffie-overnigt-oats
Foto: Aline de Jong

Ben jij ook zo’n ontbijter die eigenlijk geen tijd heeft om te ontbijten? Dus gooi je er in de ochtend alleen een koffie in of eet je een snel gesmeerde boterham onderweg. Niet gezond en ook niet echt lekker. Terwijl het veel makkelijker kan. Namelijk als je overnight oats maakt. Voor je gaat slapen maak je in  een paar minuten alvast een bakje met havermout, yoghurt of melk, zet het in de koelkast en in de ochtend doe je er nog wat dingen bij. En dan heb je dus een lekker gezond ontbijt in een razendsnel tempo.

Wat zit er in overnight oats?

Vrijwel altijd wordt er havermout bij gebruikt. Dit vult namelijk goed. Je weekt dit een nachtje in de koelkast en daardoor wordt het lekker zacht en smeuïg. In de ochtend lepel je het dan zo naar binnen. Alleen havermout met melk of yoghurt is natuurlijk niet echt lekker dus kun je er van alles aan toevoegen. De basic oats maak je meestal af met extra noten en zaden zoals chiazaad, lijnzaad en pompoenpitten. Daar voeg je dan wat banaan of ander fruit aan toe en eventueel wat honing af maple syrup.

Je kunt het maken met gewone melk, plantaardige melk zoals haver- of amandelmelk of yoghurt. Dit heb je natuurlijk echt nodig om de havermout te laten weken. En verder kun je er alles bij doen wat jij lekker vindt. Omdat het voorbereiden een paar minuten kost, en het afmaken in de ochtend ook, heb je heel snel een gezond ontbijt gemaakt.  De vezels van havermout zijn goed, je eet wat fruit en noten, dus alles wat je nodig hebt eet je al gelijk in de ochtend.

imngredieneten-obvernight-oats

Benodigdheden voor dit koffie overnight oats recept

Een overnight oats mixen met koffie is natuurlijk helemaal fijn. Op die manier heb je die verslavende ochtend koffie ook gelijk. En natuurlijk is het heel makkelijk te maken. Je hebt het volgende nodig voor 2 personen.

  • 90 gram havermout
  • 1,5 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel tahini pasta
  • 160 ml en 80 ml (haver) melk
  • 80 ml espresso
  • 1 eetlepel ahornsiroop, agavesiroop of maple syrup
  • 1 eetlepel kaneel

koffie-opvernigt-oats

Bereidingswijze

1. Doe de havermout, kaneel en chiazaad in een kom. Voeg 160 ml melk, ahornsiroop, tahini pasta en koffie toe en meng goed. Schep in een bakje met deksel en zet een nacht in de koelkast.
2. Schep het in de ochtend in 2 kommen of glazen. Doe 80 ml melk in een melkopschuimer of klop het op terwijl je het warmt in een pannetje. Schep het schuim in de glazen en drizzle er wat ahornsiroop over en bestrooi met kaneel.

Recept komt van: Paulines Keuken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Womanly (@womanly_nl)