Food & Drinks

Deze kokosmakronen (met 4 ingrediënten) kan iedereen maken

recept kokosmakronen 4 ingredienten
Foto: Aline de Jong

We houden van bakken en proberen graag wat nieuws uit. Omdat we de laatste tijd bezig zijn met de klassiekers van de Hollandse keuken zochten we dit keer iets zoets. Niet te groot en makkelijk te maken. En wat werden we blij toen we dit recept voor kokosmakronen langs zagen komen. Die kun je net zo groot maken als je wilt, zijn zo klaar en met wat chocolade erop net iets luxer dan normaal.

Wat zijn eigenlijk kokosmakronen?

Kokosmakronen zitten tussen gebak en koekjes in. Want de vorm is net even anders, en je ziet ze voornamelijk bij de echte bakkers liggen. Maar goed ook, want dan zijn ze natuurlijk wel het allerlekkerst. Maar eigenlijk zijn ze super makkelijk te maken. Je hebt er bijna geen ingrediënten voor nodig. Je moet er wel kokos voor in huis hebben, eieren heb je meestal wel en verder nog wat suiker moet ook wel lukken. Gebruik voor de chocolade lekkere pure van minstens 70%.

Van de eieren gebruik je alleen de eiwitten. Op die manier wordt het namelijk dat lichte luchtige koekje. En van de eidooiers maak je gewoon gelijk wat van die snelle pastel de nata. Heb je voor het hele weekend lekkers in huis. Laat die visite maar komen dus. Verder heb je er dus alleen een spatel voor nodig om alles door elkaar te scheppen. Met een half uurtje zijn ze klaar en moet je alleen even wachten op het afkoelen.

ingredieneten-koksmakronen-recept

Dit heb je nodig voor de kokosmakronen

  • 4 eieren (M)
  • 250 gram geraspte kokos
  • 250 gram fijne suiker
  • 50 gram pure chocolade

En zo maak je ze

1. Verwarm de oven op 170C (elektrisch) of 155C (hete lucht). Splits de eieren en schep de kokos en suiker snel met een spatel om tot een samenhangend beslag.
2. Schep met 2 eetlepels bergjes op een bakplaat waarop je bakpapier hebt gelegd. Ze hoeven dus niet mooi egaal te zijn. Maak ze zo groot al je wilt maar 10 stuks haal je er met gemak uit.
3. Bak ze in 20  minuten gaar en laat afkoelen.
4. Breek de chocolade in stukjes en laat au-bain-marie smelten.
5. Besprenkel de bovenkant van de kokosmakronen met een vork met de chocolade zodat er streepjes opkomen. Geniet ervan!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!