Food & Drinks

Zo maak je de lekkerste hondenkoekjes voor je allerliefste viervoeter

recept-lekkerste-hondenkoekjes
Foto: Aline de Jong

Vandaag is het 4 oktober, en dat betekent: Dierendag! Al zullen de meeste huisdieren normaal al genoeg verwend worden met iedere dag lekker voer en aandacht. Het blijft toch een speciale dag. Vaak koop je toch net even iets extra lekkers of een nieuw speeltje. Maar wat je ook kunt doen is deze lekkere hondenkoekjes bakken. Er gaan maar 5 ingrediënten in en ze zijn super gezond. Zeker als je ook de ingrediënten zoveel mogelijk biologisch koopt.

Recept voor makkelijke hondenkoekjes

Om de koekjes te maken heb je alleen een kom en een bakplaat nodig. Verder een deegroller en wat uitsteekvormpjes voor koekjes. . Het deeg kneed je namelijk met de hand. Je kunt ze net zo groot maken als je wilt. Wij maken vaak een mix van grote en kleine koekjes. Het maken kost hooguit 20 minuten en daarna nog 3 kwartier in de oven. Onze hond staat al naast ons als hij ze ruikt dus we zijn er zeker van dat jouw hond er ook heel blij van gaat worden.

dierendag-hondenkoekjes

Dit heb je nodig voor de hondenkoekjes

  • 100 gram maismeel
  • 100 gram fijne havermout
  • 100 gram lijnzaad
  • 1 ei
  • 100 ml bouillon zonder zout

recept-hondenkoekjes

En zo maak je ze

1. Kneed alle ingrediënten  door elkaar. Als het te droog is, doe er dan nog een beetje water bij. Strooi bloem op je werkvlak en rol het deeg uit.
2. Steek er koekjes uit tot al het deeg op is en leg op een bakplaat waar je bakpapier op hebt gelegd.
3. Verwarm de oven op 160C (elektrisch) of 140C (hete lucht) en bak de koekjes in 45 minuten gaar.
4. Bewaar in een luchtdichte trommel of pot.

Recept voor kattensnoepjes

Het recept komt van Yvette van Boven, die tenslotte altijd met haar hondje overal te zien is. Wij maken het regelmatig en onze hond is er echt gek op. Je kunt ze lang bewaren in een afgesloten trommel. We gingen daarnaast ook op zoek naar een recept voor iets lekkers voor de kat, al hebben we die zelf niet. Deze hebben we dus zelf niet gemaakt, maar als we het recept zien weten we zeker dat je kat er van gaat smullen.

Voor de kattensnoepjes mix je 150 gram tarwebloem met 1 blikje tonijn op waterbasis, 1 ei en 1 eetlepel olijfolie. Draai er ongeveer 35 kleine balletjes van. Verwarm de oven op 175C (elektrisch) of 155C (hete lucht) en bak in 25 minuten gaar.