Food & Drinks

Zo bak je de perfecte biefstuk volgens het geheime recept van Loetje

recept-loetje-biefstuk-bakken
Foto: Freepik

Er gaat niets boven een heerlijk biefstukje bij Loetje. Inmiddels heb je in bijna iedere provincie wel een vestiging en loopt het als een trein. Dit komt natuurlijk vanwege het feit dat de steak hier op een magische wijze klaar wordt gemaakt. Maar hoe maak je zelf zo’n verukkelijke biefstuk à la Loetje en wat heb je allemaal nodig? Womanly zocht het uit. 

Die heerlijke biefstuk van Loetje zelf maken

We kennen de Nederlandse restaurantketen Loetje natuurlijk allemaal. Inmiddels hebben ze meer dan 20 vestigingen in Nederland, waarvan het grootste deel zich in de omgeving van Amsterdam bevindt. De ossenhaasbiefstuk is in heel Nederland een fenomeen geworden. Dat komt natuurlijk vanwege die heerlijke smaak. Echter hebben ze nog meer op de kaart staat. Via onze grote vriend Manly kwamen we er zelfs achter dat ze een geprinte plantaardige biefstuk op het menu hebben neergezet.

Heb jij nou geen zin om naar het restaurant te gaan? Dan kun je uiteraard ook thuis een vleesje bakken. Zo bespaar je ook nog eens flink wat geld en je kunt de overige biefstukjes natuurlijk ook invriezen. Zo heb je altijd een lekker maaltje in huis. Medium, rare of well done? Daar kun je helemaal zelf voor kiezen. Maar hoe krijg je een biefstukje nou net zo lekker als bij Loetje? Wij hebben het perfecte recept van de Allerhande gevonden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Loetje 🍴 (@loetje_restaurant)

Recept en bereidingswijze Loetje biefstuk

Vaak hoor je dat ze bij Loetje 1 pakje boter per biefstuk gebruiken voor de jus. Gelukkig heeft de Allerhande een recept gedeeld die toch wat gezonder is. Per 4 ossenhaas biefstukjes heb je hier namelijk maar 100 gram margarine voor nodig. Het is belangrijk dat je het vlees minimaal een half uurtje van tevoren op kamertemperatuur laat komen en ze dan droogdeppen met keukenpapier. Daarna bestrooi je het vlees met grof gemalen peper en zout. Vervolgens verhit je de pan en laat je de margarine smelten.

Zet de vlam wel goed hoog, zodat de margarine lekker gaat bruisen. Pas wel op dat je margarine niet gaat verbranden. Daarna leg je de steak in de pan als de boter klaar is met bruisen. Je houdt het vuur wel hoog, zodat ze snel dichtschroei. De steak draai je om na 1 minuutje. Zorg ervoor dat het vlees blijft bewegen door het regelmatig met een tang om te draaien. Zo krijg je hem mooi egaal bruin. De laatste 2 minuten zet je het vuur wat lager om er toch voor te zorgen dat je vlees vanbinnen warm genoeg is.

biefstuk-maken-loetje

Smullen van je eigen gemaakte steak

Je stuk vlees is klaar als hij een mooie bruine kleur rondom heeft en van binnen warm genoeg is. Als dit het geval is, leg je de biefstuk op een bord en schenk je er flink wat jus overheen. Serveer hem met een lekkere salade of wat frites. Als je het helemaal goed wil doen, pak dan een witte boterham erbij om deze in de jus te dopen. Heerlijk! Het stukje vlees snijd je daarna natuurlijk met een goed scherp mes.

Tips van Loetje voor de perfecte steak

Een pan met een dunne bodem wordt goed heeft. Deze kun je het beste gebruiken. Wil je maar 1 of 2 steaks bakken? Gebruik dan een wat kleinere pan. Deze wordt sneller en beter warm en je hebt ook nog eens minder margarine nodig.

Over dat laatste gesproken: Loetje raadt Blue Band als merk aan volgens de Allerhande. Die bevat namelijk niet zoveel water een geeft een mooie bruin jus aan je vleesje. De pan spoel je af met koud water en droog je met keukenpapier. Afwasmiddel is de geheime manier om mieren te bestrijden, maar dus niet om je biefstuk pannetje mee schoon te krijgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Loetje 🍴 (@loetje_restaurant)