Food & Drinks

Dol op Pastel de Nata? Met dit recept maak je ze gemakkelijk zelf

pastel de nata

We kenden de Pastel de Nata al lang vanuit Portugal. Maar de laatste jaren zie je ze vrijwel in ieder koffietentje op de “zoete” lijst staan. Het fijne ervan is dat ze niet zo groot zijn en je deze dus sneller neemt dan een grote punt appeltaart of cheesecake. De knapperige korst en het lekkere romige geven je even een vakantiegevoel. 

Pastel de Nata zelf maken is best veel werk

De echte Pastel de Nata is best een klusje om te maken. In Portugal hebben ze er speciale vormpjes voor. De vulling moet je eigenlijk een nacht in de koelkast laten staan voor je ze verder afbakt en ze moeten heel heet worden gebakken.

Maar gelukkig kwamen wij een recept tegen van Janneke Philippi, die iedere maand heerlijke en makkelijk te maken recepten schrijft voor Delicious. Al haalden wij dit recept uit haar boek “Heerlijk Simpel” waar ze Portugese kaastaartjes worden genoemd. Wat het ook zijn natuurlijk.  Met deze versie zijn ze makkelijk en snel te maken en zijn ze zeker net zo lekker. Je kunt ze ook prima invriezen, want bij de meeste koffietentjes worden ze tenslotte ook afgebakken vanuit de vriezer.

ingrediënten pastel de nata

Zo maak je de snelle versie van Pastel de Nata

Je hebt er wel een muffinvorm voor nodig en een bakring. Wij bakten het in een siliconenvorm, dus hoefden het niet in te vetten. Heb je die niet moet je het dus wel even invetten. Het bereiden duurt 15 minuten en het bakken 20-25 minuten.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

Ingrediënten (voor 12 stuks)

  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid of een rol uit de koeling
  • 200 gram verse roomkaas
  • 150 gram suiker
  • 4 eidooiers  (de eiwitten kun je invriezen voor een volgende keer)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • poedersuiker

bakken pastel de nata

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200C (elektrisch) of 180C (hetelucht)
    2. Stapel de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een lap. Steek uit het deeg 12 rondjes met een bakring of een glas als je geen bakring hebt. Bekleed de holtes van de muffinvorm met deze rondjes.
    3. Klop met een garde de roomkaas met de suiker los. Klop er daarna de eidooiers, de vanillesuiker en het kaneel door. Schenk dit op de deegbodems.
    4. Bak ze in 20-25 minuten bruin en gaar en laat afkoelen. Bestrooi ze voor het opdienen met poedersuiker.