Food & Drinks

Zo maak je de beste Pumpkin Spice Latte (die nog beter is dan bij de Starbucks)

recept-pumpkin-spice-latte
Foto: Aline de Jong

Het is weer herfst, en daarom tijd voor lekkere warme drankjes. Een warme chocomel met slagroom bijvoorbeeld. Maar om dat het ook pompoentijd is, kun jeook eens iets heel anders maken. Zoals een heerlijk kruidige Pumpkin Spice Latte. Een drankje waar Starbucks mee kwam, maar dat nu ook in veel andere koffietentjes kan worden besteld. Niet alleen heel smakelijk, ook nog eens niet moeilijk te maken. Womanly vond het beste recept, zodat je voortaan thuis van je eigen Pumpkin Spice Latte kunt genieten.

Wat maakt een Pumpkin Spice Latte speciaal?

Je denkt misschien: pompoen in een drankje? Maar de pompoen is slechts een klein onderdeel van het recept. De echte smaak komt van de speciale pumpkin spice kruiden. Deze gebruiken ze in Amerika in de herfst in verschillende gerechten zoals de beroemde pumpkin pie. En deze geven dus de juiste smaak aan dit heerlijke drankje. De kruiden kun je heel makkelijk zelf mixen, zodat je altijd een voorraadje hebt. Je hebt er tenslotte maar een klein beetje van nodig per kop.

De pompoen rooster je of kook je en daar maak je puree van. Die puree kun je 3 dagen in de koelkast bewaren of je kunt het invriezen. Als je dat in een ijsblokjes vorm doet, kun je er iedere keer een deel uithalen voor een nieuwe kop Pumpkin Spice Latte. Want geloof ons:  als je deze eenmaal hebt gedronken wil je dit beslist veel vaker doen! Als je het jezelf echt makkelijk wilt maken kun je trouwens in speciale winkels pompoenpuree in blik kopen.

pumpkin-spiuce-latte-recept

Zo maak je de Pumpkin Spice Latte (voor 1 kop)

Maak eerst de kruidenmix:
1. Mix 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemalen kruidnagel, 1 theelepel gember, 1 theelepel piment en een snufje nootmuskaat door elkaar. Bewaar in een afgesloten bakje of potje.
2. Rooster de pompoenstukken in de oven op 200C in 30 minuten gaar en snij daarna in stukjes. Of kook stukjes pompoen in 12-15 minuten met wat water en een snufje zout. Pureer de pompoen glad met een staafmixer.
3. Doe 200 ml (haver)melk in een pannetje met 1 eetlepel pompoenpuree, 1/2 theelepel pumpkin spice mix, 1 theelepel suiker en 2 theelepels vanillesuiker en breng aan de kook. Je kunt in plaats van vanillesuiker ook aan het eind 1 theelepel vanille-extract toevoegen. Roer goed door elkaar.
4. Schenk er 1 kopje espresso bij. En schenk in een glas of beker.
5. Maak af met opgeklopte melk of slagroom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Womanly (@womanly_nl)