roze-eieren-eten-met-Pasen
Food & Drinks

Originele eye-catcher voor de Paasbrunch: roze eieren

Vrijwel iedereen zal de komende dagen eieren eten. Veel eieren. En dan hebben we het niet over chocolade eitjes, maar “gewone” eieren. Ze worden vooral veel gekookt gegeten en dan beschilderd door de kinderen. Maar ook gepocheerd, verwerkt in allerlei broodjes of ovengerechten en ga zo maar door. De Paasbrunch is een echt familiemoment, dus maak de tafel dit jaar extra mooi en zet er deze prachtige roze eieren op.

Waarom eten we eigenlijk eieren met Pasen

Vandaag de dag vasten voornamelijk de moslims tijdens Ramadan, maar vasten was ook een gebruik bij de katholieke kerk. Tussen woensdag en Pasen mocht men geen vlees en eieren eten. Daarom werden de eiren die in die tijd werden gelegd beschilderd. En op Paaszondag mochten ze weer gegeten worden. Eieren staan verder voor vruchtbaarheid en dat hoort natuurlijk bij de lente.

De Germanen verstopten eieren als symbool van de vruchtbaarheid en hoopten dat de akkers dan meer oogst zouden geven. Verder hoort de kleur geel natuurlijk ook bij Pasen. Het wordt steeds langer licht, de zon zien we steeds vaker, er worden weer dieren zoals eendjes geboren en de narcissen staan als eerste in bloei. Neem daar de gele eidooier bij en alles is geel met Pasen.

Wij gaan voor roze eieren

Eieren kun je heel goed kleuren met natuurlijke ingrediënten. En dat doen we met deze eieren. Je moet ze wel eerst koken en dan 4-6 uur laten staan voordat je ze verder kunt verwerken. Maar het resultaat is prachtig. Als je ze al eerder wilt kleuren kan dit ook. Gekookte eieren kun je ongepeld 4 dagen tot een week bewaren in de koelkast. Ze moeten wel hard gekookt zijn. Gepelde eieren kun je in een schaaltje met water maximaal een week bewaren.

pasen-eieren-roze

Zo kleur je eieren roze

Meng 300 ml bietensap ( bijvoorbeeld van Zonnatura) met 1 el azijn en 1 el suiker. Voeg een beetje peper en zout toe en roer goed door elkaar.
Je kunt ook verse gekookte bieten pureren en mengen met de azijn en het suiker. Kook 8 eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken met koud water en pel ze.

Leg ze minimaal 4 uur in het vocht, hoe langer hoe rozer ze worden.
Daarna kun je ze vullen door ze door de helft te snijden en het geel te mengen met bijvoorbeeld mayonaise, crème fraiche of roomkaas. Doe er wat kerrie door, zout en peper en spuit of schep dit in de heften. Pimp ze op met bieslook, dille, zalm of uitgebakken spek of nauwe ham.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!