Food & Drinks

Suikervrij vegan ijs maak je makkelijk met avocado en mango

recept-suikervrij-ijs

We zijn blij dat het weer ijstijd is. En dan bedoelen we natuurlijk de tijd waarin je iedere dag weer een ijsje kunt halen bij je favoriete ijszaak. Maar de suikers die daar in zitten da’s minder fijn. Sinds we de ijsmachine van Cuisinart gebruiken is het verleidelijk vaker ijs te maken. We hebben al de nodige versies gemaakt, maar het werd tijd om eens suikervrij ijs te proberen.

Hoe kun je ijs zoet maken zonder suiker

Er gaat eigenlijk altijd suiker in ijs maar je kunt natuurlijk ijs maken van fruit waar de natuurlijke suikers al in zitten. Dan krijg je wel sneller een soort granita en wij wilden graag een romiger soort. We zagen de nodige recepten waarin stevia werd gebruikt. Dit is een natuurlijke zoetstof met minder calorieën, maar we wilden er helemaal geen suiker in. De meeste recepten die we tegen kwamen waren ijsjes die je in vormpjes maakt, maar dat was ook niet echt de bedoeling.

Gelukkig vonden we een recept waarin mango en avocado werd gebruikt met wat limoen en kokosmelk en dat leek ons wel wat. Als je geen ijsmachine hebt kun je het ook in de vriezer maken en ieder uur goed roeren. Iemand die dit recept ook maakte gebruikte in plaat van limoen citroen en deed er wat munt bij. Ook een goede optie waarschijnlijk .En je kunt er zelfs wat wodka door doen als je zin hebt in ijs met drank. Maar wij maakten het in de ijsmachine van Cuisinart.

suikervrij-mango-avocado-ijs-recept

Zo maak je suikervrije mango-avocado ijs

Schil e snij een rijpe mango en een rijpe avocado ins stukken en doe het in de blender. Doe er een suikervrij blikje kokosmelk (400 ml) en sap van 1,5 limoen bij. Mix goed door elkaar en zet 2-4 uur in de koelkast. Doe het daarna in de ijsmachine en zet deze 40-45 minuten aan om het ijs romig te draaien. Je kunt het dan meteen opdienen of nog even in de vriezer bewaren. Heerlijk fris en suikervrij. En bovendien nog vegan ook!