Sushi lovers opgelet: zo maak je deze heerlijke Sushi Taart
-
Aline de Jong
- •
- Food & Drinks
- •
- •

Er zijn mensen die sushi niet lekker vinden. Maar dat kunnen wij ons niet voorstellen. Het is eigenlijk nooit genoeg. We maken ze ook wel zelf maar dat is toch een hele klus en neemt nogal wat tijd. Al die plakkerige rolletjes in elkaar draaien. Dat zou toch anders moeten kunnen. En jawel, we zagen op de Socials verschillende sushitaarten langskomen, dus daar hebben wij een eigen versie van gemaakt.
Wat heb je nodig voor een Sushitaart
Je kunt deze taart natuurlijk naar eigen idee in elkaar zetten. De ingrediënten die je zelf het lekkerst vindt passen er altijd bij. Dus van ons kun je gewoon los gaan naar je eigen smaak. Maar de basis blijft natuurlijk wel hetzelfde. Sushirijst die je af maakt met rijstazijn, suiker en wat zout. En dan verder wat er maar lekker is in sushi.
Verder een taartvorm van 20cm. Al hebben wij er een kleine versie van gemaakt en daar ook wat yakatori spiesjes bij gemaakt. Bakpapier om de vorm te bekleden is ook wel nodig. En de nodige kommen om de vullingen te maken. Tenslotte is de sushi zonder vulling niet echt te eten. Kies voor tonijn, zalm, sriracha mayonaise, komkommer, mango, biet en ga zo maar door.
Het basis recept voor onze sushitaart
- 500 gram sushirijst
- 400 gram tonijn (of zalm) uit blik
- 100 gram gerookte zalm
- 6 eetlepels rijstazijn
- 4 theelepels suiker
- 3 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels zwart sesamzaad
- 2 theelepels zout
- 1 avocado
- 1 bosui (in ringetjes)
- 1 komkommer (in plakjes)
- edamamebonen of wasabi noten
- sojasaus
- zout en peper
- Voor de sriracha mayonaise – 6 eetlepels mayonaise en 1 eetlepel sriracha
En zo maak je het
- Maak eerst de sriracha mayonaise door de mayonaise en sriracha door elkaar te mengen.
2. Kook de sushirijst volgens de verpakking en laat afkoelen.
3. Verhit de rijstazijn met de suiker en het zout en roer samen met de sesamzaad door de rijst. Meng goed door.
4. Meng de (afgegoten) tonijn met mayonaise en maak op smaak met zout en peper.
5. Bekleed de springvorm met bakpapier.
6. Doe 1/4 van de rijst in de vorm en druk stevig aan. Smeer er de 1/2 van de tonijn over en plakjes komkommer. Leg er weer een laag rijst op, druk aan. verdeel hier de zalm over. Dan nog een laag rijst en tonijn, komkommer en eindig met het laatste deel rijst.
7. Haal de vorm van de taart..
8. Nu versieren we de bovenkant met een waaier van de vocado, wat edamame bonen of gehakte wasabi noten, toefjes sriracha mayonaise en ringetjes bosui. Serveer met de sojasaus.