mini croissants cereals
Food & Drinks

Heerlijke TikTok-trend: mini croissant cereals

Je hebt op TikTok beslist de filmpjes langs zien komen met mini croissant cereals. Maar misschien is het voor jou helemaal nieuw. Kleine croissantjes die je net als bijvoorbeeld cornflakes in een bowl met melk eet. Je kunt natuurlijk wel minicroissants kopen maar die zijn nog steeds veel te groot voor in je ontbijtbowl. Wij gingen dus op zoek naar recepten.

Waar komt deze trend eigenlijk vandaan?

ChefSteps, een bedrijf uit Seattle, dat veel recepten ontwikkeld bedachten deze croissantjes. De eigenaar zag zijn werknemers mini croissantjes maken en dacht dat dit ook moest kunnen als ceraels. Het belandde in een filmpje op TikTok en de rest is geschiedenis. Op allerlei filmpjes zag je ze voorbij komen, dus dat moesten we toch eens proberen.

Je ziet verschillende recepten op internet maar wij maakten de meest eenvoudige versie met een kant en klaar blikje croissantdeeg en geven daarbij nog wat tips om ze op te pimpen. Het is natuurlijk iets meer werk dan je “normale” croissantjes, maar eerlijk gezegd heb je ze zo gemaakt. Op zondagochtend met bijvoorbeeld de kinderen erbij, die ze graag voor je rollen, ben je in een kwartiertje klaar voor ze de oven in kunnen. Dat is weer net iets sneller gemaakt dan het sodabread waarvan we al eerder het recept deelden.

Wij haalden 30 croissantjes uit 1 rol, maar je kunt ze nog kleiner maken. Verder heb je een bakplaat nodig die je met bakpapier bekleed en een kwastje om de boter erover te strijken. Het duurt 15 minuten om voor te bereiden en 12-15 minuten baktijd. En het is voldoende voor 4 porties. Je kunt de over gebleven croissantjes ook invriezen, doe ze dan wel even weer in de oven voor je ze gebruikt zodat ze wel knapperig zijn.

ingrediënten mini croissant

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

Dit heb je nodig voor je mini croissant cereals

 • 1 blikje croissantdeeg (wij gebruikten die van Danerolles)
 • 2 el kristalsuiker
 • 1 tl kaneel
 • 1 eetlepels boter
 • 400 ml melk
 • wat frambozen en blauwe bessen
 • ahornsiroop

rollen van mini croissants

Zo maak je de mini croissant cereals

 1. Verwarm de oven voor op 180C (elektrisch) of 155C (hete lucht).
  2. Rol het deeg uit het blikje croissantdeeg uit en verdeel in 3-en.
  3. Druk de snijranden met je vingers dicht en snij over de breedte driehoeken.
  4. Rol de driehoeken op van de breedste kant naar de punt net als een croissant en maak er een mini croissantje van. Bak ze in 12-15 minuten af.
  5. Mix de suiker met het kaneel en smelt de boter.
  6. Strijk de boter gelijk over de croissantjes als ze uit de oven komen en strooi er de kaneel-suiker moe ober en laat afkoelen.
  7. Schenk melk in een kom, verdeel de croissantjes erover. Doe er wat frambozen en blauwe bessen bij en giet er wat ahornsiroop over.

Nog wat oppimp tips:

 • Bij het oprollen kun je er een stukje donkere of witte chocola in doen. Zo krijg je een mini chocolade croissantje.
 • Smeer er voor het oprollen wat speculaas over.
 • Hak wat hazelnoten fijn en strooi deze erover na het bakken.