Food & Drinks

Verras je vader met een heerlijk origineel Vaderdag ontbijt

Griekse-pancakes-vaderdag-ontbijt

Je hebt de Moederdagontbijtjes en de Vaderdagontbijtjes. Natuurlijk kun je hetzelfde maken maar vaders vinden vaak net even andere dingen lekkerder. Dus je kunt makkelijk het moederdagontbijt wat wij eerder al gaven opnieuw maken maar voor je vader wil je het toch weer net even anders doen. Dus geven we je wat tips, een paar “oude” recepten en een recept voor heerlijke Griekse yoghurt pancakes. Succes verzekerd!

Wat vinden vaders meestal lekker?

Vaders zijn vaker van hartige dan zoete dingen. Dus als je hem graag wilt verwennen ga je voor een gebakken ei met wat bacon, misschien wat worstjes. Meer een Engels ontbijt dus. Hij wordt misschien stiekem al blij als de dag start met een BBQ. Al zal hij natuurlijk met wat lekkere pancakes blij zijn. Tenslotte wil de hele familie graag mee eten, dus die willen vast wel wat zoets erbij hebben. En het is wel fijn als de kinderen mee kunnen helpen dus moet het liefst niet te moeilijk zijn.

Wij gaan deze Vaderdag dus voor homemade filet americain, waarvan we het recept al eerder gaven. Verder maken we de croissant muffins , want die zijn heel ;populair bij ons, ook daar staat het recept al in een eerder artikel. En bakken we natuurlijk een ei met wat bacon en geroosterd brood. We persen wat sinaasappels uit, leggen er wat aardbeien bij en als we echt nog zin hebben maken we nog een smoothie met yoghurt en fruit. Van die zelfde yoghurt bakken we de Griekse pancakes. Die zijn heerlijk fluffy en daar kunnen dan gelijk die aardbeien bij worden gegeten. Zijn de kinderen ook blij.

filet-americain-vadxerdagontbijt

Hoe maak je die Griekse pancakes?

Hier heb je alleen een kom, een garde en 2 koekenpannen voor nodig. Het recept is voor 8 Griekse pancakes:

  1. Meng 150 gram Griekse yoghurt met 2 eieren door elkaar.
  2. Voeg 60 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder en een snufje zout toe en klop tot een beslag.
  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en schep er 3 hoopjes beslag in. Bak ze op een niet te hoog vuur tot ze droger zijn aan de bovenkant.
  4. Draai voorzichtig om en bak de andere kant ook. Ga hiermee door tot het beslag op is.
  5. Rooster 30 gram walnoten in een droge koekenpan, doe er een beetje honing bij en beweeg dit met de pan even door de walnoten. Laat afkoelen.
  6. Serveer de pancakes eventueel met wat extra yoghurt, poedersuiker, de walnoten en wat fruit. Je kunt er nog wat extra honing of maple syrup over schenken.