rijpe-bananen-reepten
Food & Drinks

3 snelle en lekkere recepten met overrijpe bananen

Op de een of andere manier belanden er altijd weer bananen op de fruitschaal die te rijp zijn. En overrijpe bananen zijn niet echt lekker om zo te eten. Natuurlijk kun je ze prima in een smoothie verwerken maar je wilt niet altijd bananen in je smoothie. Of in een bananenbrood waar we al eerder een recept voor gaven. Weggooien dat is zonde en echt niet nodig. Je kunt er namelijk nog steeds heel veel mee doen. Zoals met deze 3 makkelijke en snelle recepten.

1. Bananenbroodmuffins

Deze zijn heerlijk als ontbijt of om mee te nemen als tussendoortje. Er zit niet teveel suiker in dus dat is ook fijn. Dit is een recept waarbij je iets meer tijd en ingrediënten nodig hebt, maar ze zijn echt lekker. Bovendien kun je ze prima invriezen, dus handig voor een voorraadje aan tussendoortjes. Voor 6 stuks heb je 2 rijpe bananen nodig, papieren cakevormpjes en een muffinvorm. Zo maak je ze.

Plet 2 rijpe bananen en meng dit met 4 eetlepels zonnebloemolie, 3 eetlepels suiker en 1 ei. Roer goed door. Meng 125 gram zelfrijzend bakmeel met 1 theelepel bakpoeder en 1 theelepel koek- of speculaaskruiden. Schep het bananenmengsel er door en schep dit in papieren cakevormpjes die je in een muffinvorm zet. Doe  eventueel in ieder cakeje nog wat walnoten. Bak ze in 25 minuten op 180C (elektrisch) of 160C (hete lucht) gaar.

muffins-rijpe-bananen

2. Bananenpannenkoekjes zonder bloem

Hiervoor heb je dus maar 2 ingrediënten nodig en een beetje kaneel. het is een heerlijk ontbijt. Doe 1 rijpe banaan in een mengbeker met 2 eieren en een beetje kaneel. Mix met een staafmixer heel kort door elkaar. Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan en giet het beslag erin om pannenkoekjes te bakken. Bepaal zelf hoe groot je ze wilt hebben. Keer ze met behulp van een bord zodat ze niet breken. Bak ze aan beide kanten bruin en eet ze met wat fruit, honing of agavesiroop en wat yoghurt.

rijpe-bananen-pannenkoeken

 

3. Havermout-bananen pannenkoeken

Hiervoor prak je 2 rijpe bananen met een vork en meng er 100 gram havermout door met 1 theelepel honing en 1 theelepel kaneel. Dan kun je er wat vulling door heen mengen die je zelf lekker vindt, zoals cranberry’s, noten, blauwe bessen of rozijnen. Of natuurlijk wat gehakte chocolade, al zijn ze dan iets minder gezond. Maak 6 balletjes van het beslag en leg op een bakplaat met bakpapier, Druk ze een beetje plat en bak de koeken 20 minuten op 180C (elektrisch) of 160C ( hete lucht). Laat ze even afkoelen op een rooster en klaar!

rijpe-bananen=koekes

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!