red flags relatie
Life & Health

Red flags in een relatie: 5 signalen die je nooit moet negeren

Iedereen heeft bepaalde voorkeuren in liefdesrelaties. Dit kunnen serieuze eisen zijn maar ook verlangens die in andermans ogen onbenullig lijken. Zo vind je het misschien een no-go als iemand met sokken in zijn slippers rondloopt of erger je eraan als je vriend seks schrijft met een x. Deze twee voorbeelden zijn nog te overzien, maar er zijn dingen die meer impact kunnen hebben. Zo moet je deze 5 red flags in je relatie nooit negeren.

1. Love bombing

Het eerste teken is het zogenaamde love bombing. Al bij de eerste date word je  overladen met cadeaus, complimenten en liefdesverklaringen, waardoor je al gauw voor hem valt. Dat klinkt op zich niet al te verkeerd, maar vaak zal hij dit gedrag niet volhouden en je met een gebroken hart achterlaten.

Helaas is het een dating trend die steeds vaker voorkomt. Ben je benieuwd naar persoonlijke verhalen van vrouwen die dit hebben meegemaakt? HNL.be sprak drie vrouwen die met love bombing te maken kregen. Love bombing komt overigens ook vaak voor bij narcisten, die na de roze wolk erg egocentrisch blijken te zijn.

love-bombing

2. Slechte relatie met vrienden en familie

Als je lover een slechte relatie met zijn familie heeft of nare dingen zegt over zijn vrienden, zou dat een reden tot bezorgdheid kunnen zijn. Vooral als vrienden en familie belangrijk voor je zijn.

Het is van belang om erover te praten en hem te vragen waarom zijn relaties zo zijn. Er kan een logische verklaring zijn, maar het is ook één van de tekenen van een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

3. Extreme emotionele reacties

Als iemand zijn emoties vaak niet onder controle heeft en makkelijk doorslaat is dat een serieuze red flag. Als hij oncontroleerbare woede vertoont of je wel eens de “silent treatment” geeft, zou dat later kunnen leiden tot mishandelend gedrag (fysiek en/of emotioneel).

Natuurlijk kan er iets vreselijks gebeuren, waardoor je je emoties niet meer in de hand hebt. Maar het wordt pas eng als je partner vaak reacties heeft die buiten proportie zijn. Uit alle 5 red flags is zo’n heftige emotionele reactie van je partner misschien wel eentje die het meeste kan storen. emotionele-reactie

4. Al zijn exen zijn gestoord

Soms eindigt een relatie behoorlijk slecht en ben je er jaren later eigenlijk nog boos over. Het gebeurt, maar als je partner te pas en te onpas spuwt over al zijn exen zou het kunnen betekenen dat hij het probleem was.

Als je vriend vindt dat hij nooit schuld had aan het eindigen van een relatie, moet je toch voorzichtig zijn. De kans is groot dat hij hetzelfde gedrag bij jou gaat vertonen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling!

5. Alcohol -en drugsmisbruik

Als je iemand date die meerdere malen heeft laten zien dat hij zijn alcohol en of drugs niet kan handelen en er toch mee doorgaat, zou het kunnen wijzen op een mogelijke verslaving. Het is goed om dit zo snel mogelijk bespreekbaar te maken.

Als je partner een drank of drugsprobleem heeft en er geen hulp voor wil zoeken, is het voor jou beter om je spullen te pakken. Zie het als een tikkende bom, die op een gegeven moment af zal gaan.

red-flags-alcohol-misbruik

Hoe ga je om met red flags in een relatie?

Red flags heten niet voor niets zo en moet je nooit negeren. Als je merkt dat je partner één van de bovenstaande dingen doet, is het tijd om bij jezelf na te gaan of het een echte issue is of dat je misschien te streng oordeelt.

Onthoud wel dat als je vriend op wat voor manier dan ook misbruikend is of je in gevaar brengt met zijn gedrag, het beter is om meteen weg te gaan. Onlangs is er zelfs een film Red Flags uitgebracht. Deze thriller krijgt maar een magere 4.6 op IMDB, maar wie weet kan het je helpen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!