reden-geen-pitloze-druiven-kopen
Health

Om deze redenen kun je beter geen pitloze druiven meer kopen

Vind jij die druivenpitjes ook altijd zo smerig en spuug je ze het liefst meteen uit? Snappen wij maar al te goed, want ze zijn best bitter. Het liefst kopen we pitloze bij de supermarkt of groenteboer. Toch blijken die pitjes nog best gezond te zijn en is het helemaal niet zo verkeerd om een bakje met pitjes weg te werken. 

Druiven zijn mega gezond

Druiven: we kunnen niet zonder deze fruitsoort. Niet alleen omdat je er de lekkerste wijnsoorten van kan maken, maar ook omdat deze vrucht gewoon heerlijk is. Op een borrelplank staan ze altijd gezellig naast een paar kaasjes en toastjes. Wij houden ervan! Wist je dat druiven de gezondste zaden bevatten die je maar kunt vinden? Alleen maar voordelen dus.

Volgens Zelfmaak-ideetjes zijn ze niet alleen rijk aan antioxidanten, maar bieden ze ook een bom van vezels en vitaminen. Naast dat ze lekker smaken, doe je er dus ook nog eens je lichaam een groot plezier mee. Een grote win-win situatie.

druiven-pitten-gezondheid

Pitten eten bevat voordelen

Druivenpitten bevatten essentiële vetzuren (o.a. omega 3), aminozuren en flavonoïden. Daarnaast zitten ze ook vol met antioxidanten, collageen, vitamine E en vitamine C. Wist je dat de pitten ook antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen hebben? Dit kan helpen om aandoeningen te verminderen zoals blaasontstekingen en huidinfecties.

Daarnaast zijn de de pitjes zelfs in staat om je immuunsysteem een flinke boost te geven. De kans op een griepje of verkoudheid wordt hiermee verkleind. Zo’n 2 gram van deze pitjes per dag is al helemaal top. Raak je er niet aan gewend? Bij de kleinere varianten proef je ze iets minder. Zorg  er dus voor dat je die kleine pareltjes niet weggooit. Vind je het nou nog steeds niks? Je kunt ook druivenpitolie kopen voor over je salade. Krijg je toch die voordelen ervan binnen en het is ook nog eens heel smakelijk!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!