Life & Health

5 belangrijke redenen waarom 50% van de vrouwen niet klaarkomt

redenen-helft-vrouwen-niet-klaarkomt
Foto: Freepik

Tijdens de zomer willen we meer seks. Niet zo gek, want met de warme dagen worden we vaak blootgesteld aan de naakte huid. Oversized truien in de winter zorgen er nou niet bepaald voor dat wij in the mood komen, maar korte broeken en leuke jurkjes des te meer. Een beetje gefriemel en geknuffel is natuurlijk enig, maar stiekem wil je wel toch tot een hoogtepunt komen. Klaarkomen bij vrouwen is alleen niet altijd vanzelfsprekend. Hoe dit komt? Womanly zocht het voor je uit. 

Onderzoek waarom helft van de vrouwen niet klaarkomt

Kom je vaak niet tot een hoogtepunt? Je bent niet de enige, want bij maar liefst 50% van de hetero vrouwen eindigt een vrijpartij vaak niet tot een orgasme. En dat terwijl 85 procent van de mannen bij vrijwel elke seksbeurt een hoogtepunt krijgt. Best oneerlijk eigenlijk! Seksuologe Goedele Liekens voerde een onderzoek uit in samenwerking met condoomfabrikant Durex.

In het onderzoek, besproken in het Nieuswblad.be, lezen we dat veel mannen denken dat een vrouw door alleen penetratie ook klaarkomt. Wij weten wel beter. Dat je nooit of niet vaak klaarkomt, kan verschillende redenen hebben. Laat we vooropstellen dat het in ieder geval helemaal niet raar is. Vaak is één van de onderstaande redenen de boosdoener.

vrouwen-niet-klaarkomen

1. Niet klaarkomen door miscommunicatie

Vaak gaat het niet altijd lekker in de communicatie als vrouwen seks hebben met mannen. We hebben het er net al eventjes over gehad: regelmatig denken mannen dat penetratie dé enige manier is om een vrouw klaar te laten komen.

Helaas werkt dat niet zo gemakkelijk en heeft de vrouw clitorale stimulatie voordat ze klaarkomt. Als je bedpartner geen idee heeft wat jij fijn vindt, wordt het nog een hele puzzel. Er bestaan namelijk maar weinig gedachtenlezers op deze aardbol. Zorg er dus voor dat je goed communiceert met je bedpartner. Geef aan wat je prettig vindt en minder fijn.

2. Geen orgasme door relatieproblemen

Misschien zit je relatie wel in een grote sleur en doe je alles op de automatische piloot. Je seksdrive is logischerwijs natuurlijk niet meer zo groot als in het begin; toen konden jullie niet van elkaar afblijven. Koop daarom wat mooie lingerie en neem de tijd voor elkaar.

Heb je regelmatig flinke discussie met elkaar? Praat ze dan uit voordat jullie één stap in het bed zetten. Geestelijke verbondenheid is natuurlijk mega belangrijk om van elkaar te kunnen genieten en je helemaal over te geven.

geen-orgasme-vrouwen

3. Onzekerheden spelen mee

Ben je niet tevreden met je lichaam? Onzekerheden kunnen best een grote rol in bed spelen. Omdat je je niet kan overgeven, kan klaarkomen nog wel eens lastig worden. Misschien schaam je je wel over dat kleine vetrolletje en wil je liever niet dat jou bedpartner dit ziet. Probeer je hierover niet te druk te maken, jouw bedpartner ligt niet voor niets met jouw te flikflooien.

Waarschijnlijk is hem dat ene rolletje niet eens opgevallen en vindt hij het veel belangrijker dat je gewoon geniet. Wist je dat 75-plusser veel meer seks hebben dan jongeren? Waarschijnlijk hebben deze ‘senior lichamen’ veel meer putjes en oneffenheden, maar dit weerhoudt ze er dus niet van om tussen de lakens te duiken. Kunnen we nog een voorbeeld aan nemen.

4. Teveel wijntjes gedronken

We weten natuurlijk allemaal dat we veel losser zijn als we een wijntje hebben gedronken. Vooral als je het bed deelt na de eerste date, kan het wel eens spannend zijn. Toch kan teveel alcohol er helaas voor zorgen dat je een stuk minder makkelijk klaarkomt.

Eén of twee wijntjes kunnen een orgasme veel intenser maken, maar teveel alcohol kan klaarkomen juist onmogelijk maken. Hoe dit komt? Door overmatig alcoholgebruik neemt de bloedtoevoer naar de clitoris af volgens Flair.be. En dat is nou net datgene wat je normaal gesproken opgewonden maakt.

vrouwen-klaarkomen-minder

5. Je kent je eigen lichaam niet goed genoeg

Voordat je aan iemand anders kan vertellen wat je fijn vindt, moet je dat natuurlijk eerst zelf goed weten. Een nieuw seksspeeltje in je nachtkastje kan voor flink wat nieuwe ontdekkingen zorgen. Neem lekker de tijd om je lichaam te leren kennen. Zorg ervoor dat je geen speeltje koop die puur alleen gericht is op de penetratie, maar koop er eentje die gericht is op de clitoris.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!