Health

Om deze redenen wil je jouw voeten vandaag nog in aluminiumfolie wikkelen

redenen-voeten-aluminiumfolie
Foto: eigen beeldmateriaal

Nog niet zo lang geleden kwamen we erachter dat aluminiumfolie een glanzende en een matte kant heeft. Volgens een grote groep mensen moet je de glanzende kant naar buiten doen als je iets warm wilt houden en het gerecht niet te veel moet verkleuren. De andere andere zijde zou dingen juist koeler houden. Weer wat geleerd! Wat je waarschijnlijk ook niet wist is dat aluminiumfolie niet alleen goed is voor de keuken. Je voetjes worden namelijk ook erg blij van dit spul. Wij leggen jou haarfijn uit waarom. 

Aluminiumfolie om je voeten wikkelen

Deze glanzende folie mag natuurlijk niet ontbreken in jouw keukenlade. We verpakken ons eten ermee of gebruiken het tijdens het koken. Mega handig is zo’n rolletje aluminiumfolie! Waar je misschien nog niet aan gedacht hebt, is om je voeten ermee in te wikkelen. Klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt mega goed tegen allerlei vervelende kwaaltjes. Benieuwd waarom jij wat extra velletjes moet inslaan? Lees dan snel verder.  Wij hebben 3 redenen op een rijtje gezet.

voet-aluminiumfolie-gezondheid

Vermoeide voeten zijn voortaan verleden tijd

Ben jij een paar avondjes flink los gegaan en gingen de voetjes ook goed van de vloer? Dan kan het best zo zijn dat jouw pootjes enorm vermoeid zijn.  Aluminiumfolie kan daarbij een top-oplossing zijn. Leg hiervoor eerst een paar vellen aluminiumfolie in de vriezer voor zo’n twee tot vier uur. Smeer je voeten vervolgens in met een fijne crème en pak ze daarna in met de ijskoude stroken.

Volgens Libelle.nl voelen je voetjes daarna weer fris en verzorgd en zal ook de zwelling afnemen.  Oja, om nog even terug te komen op die pijnlijke voeten na het uitgaan: wij hebben eerder wat tips opgesomd hoe je hakken kan dragen zonder pijnlijke voeten. Thanks us later!

aluminiumfolie-voet

Gewrichtspijn verhelp je met aluminiumfolie

Het inwikkelen van gewrichten met een vel aluminium zou kunnen helpen tegen de pijn. Gebruik wat verband om het folie goed op z’n plek te houden. Wikkel vervolgens het pijnlijke gewricht in voordat je naar bed gaat en laat het de hele nacht zitten. Pas op dat je dit niet te strak inwikkelt. Na een weekje zal je resultaat merken.

Dit komt doordat aluminiumfolie de lichaamswarmte vasthoudt en geleidt. Daardoor blijft de plek warm. We moeten er wel bij zeggen dat deze lifehack niet wetenschappelijk is bewezen, maar toch zeggen veel mensen dat het helpt.

Super effectief tegen verkoudheid

De tijd komt er weer bijna aan dat je snotverkouden heel wat zakdoekjes aan het verslijten bent. Niet alleen een fles whisky zou helpen tegen de verkoudheid, maar ook aluminiumfolie. Pak vijf tot zeven vellen aluminiumfolie en wikkel deze om je voeten.

Dit laat je dan ongeveer een uurtje zitten. Daarna haal je het eraf om je voeten even te laten ademen en dan pak je ze opnieuw in voor een uurtje. Dit proces herhaal je vervolgens elke avond. Volgens tipsenweetjes.nl merk je al na 2 dagen resultaat. Kijk, dat klinkt goed!

verkouden-aluminiumfolie