Health

5 sterke redenen waarom hardlopen wél heel leuk en gezond is

redenen-waarom-hardlopen-leuk-gezond

Oké, we kunnen ons best voorstellen dat je op een miezerige dag niet veel zin hebt om te hardlopen. Voordat je gaat rennen, ga je toch nog maar een keertje plassen voor de zekerheid, je draadloze oordopjes opladen en een broodje naar binnen werken. Stel je voor dat je tijdens dat half uurtje trek krijgt! Vervolgens wacht je nog een halfuurtje om het eten te verwerken en wanneer je eindelijk wilde gaan, komt het met bakken uit de lucht vallen. Zit je altijd vol excuses? Wij geven je 5 redenen waarom hardlopen wél leuk is.  

1. Mooie hardloopschoenen te koop

Er zijn super mooie hardloopschoenen op de markt waar jij flink mee kan ‘shinen’ op straat. Zou toch zonde zijn als je deze hebt gekocht en ze liggen vervolgens met een flinke stoflaag in de kast op jou te wachten. Wij zijn helemaal verliefd op al die lichte hardloopschoen van HOKA. Dit schoenenmerk heeft een nieuwe versie erbij gekregen: de Clifton 9. Deze is nog lichter en zachter dan ooit. Hij is maar liefst 4 gram aan gewicht kwijtgeraakt.

Daarnaast is het gedeelte onder de voet 3mm hoger gemaakt om zo het lichte en zachte gevoel van de schoen nog verder te brengen. Mega geschikt als je wat kilometers wil maken. Wij krijgen spontaan hartjes ogen van de Cyclamen/Sweet Lilac kleur. Lekker vrouwelijk en op en top roze.  De Hoka Clifton 9 is ook in andere kleuren te koop op de website van Hoka met een adviesprijs van 150 euro. Is jouw maat uitverkocht? Bol.com heeft deze toppers ook in het assortiment.

HOKA-Clifton-9-hardloopschoenen SHOP NU VOOR 149

2. Minder last van stress

Tijdens het hardlopen maak je niet alleen endorfine aan, maar ook neurotransmitters. Deze werken stres verlagend. Het maakt je hoofd leeg en daardoor kun je later langer focussen. Ben je een beginner en houd je het niet langer dan een half uurtje vol?

Dan hebben wij goed nieuws voor je: een training van 30 minuten is al ruim voldoende om je daarna relaxed te voelen. Na een rondje hardlopen ervaar je meer rust, ontspanning en verbeter je jouw humeur. Kan je na het douchen meteen beginnen een heerlijk goed boek.

hoka-clifton-9-hardlopen

3. Beter slapen door beweging

Hardlopen en sporten over het algemeen kan een heel positief effect hebben op je slaap. Tijdens een goede hardlooptraining ben je eigenlijk je lichaam een beetje aan het afbreken. Tijdens jouw schoonheidsslaapje krijgt je lijf de kans om deze breuk te herstellen. Wanneer je hardloopt, bouw je adenosine op. Dit is een belangrijk onderdeel van je slaapcyclus. Aan het einde van de dag heb je dan genoeg van dit stofje verzameld waardoor je hersenactiviteit lager is en je slaperig begint te voelen.

Volgens hiphardlopen.nl breekt je hersenen tijdens de slaap die adenosine weer af. Als je hebt hardgelopen, dan heb je meer adenosine waardoor je veel slaperiger bent. Zoals we al eerder zeiden: hardlopen helpt tegen stress en daardoor slaap je ook beter.  Het beste kan je in de ochtend hardlopen voor een goede nachtrust. Als je vlak voor het slapen gaat rennen, heb je de kans dat je nog té actief bent. Zorg ervoor dat er minimaal 3 uur tussen het joggen en naar bed gaan zit.

4. Ziet de mooiste dingen voorbij komen

Misschien zie je tijdens het rennen ineens dat er hele knappe buurmannen door jouw buurtje lopen. Kan je meteen die spierbundel tonen die je hebt opgebouwd tijdens het trainen. Met rennen kom je op bijzondere plekjes en zie je de leukste spots die je anders niet eens waren opgevallen. Joggen kan tenslotte echt overal!

Ook op vakantie is het super om nog even aan je stappen te komen en zie je meteen wat van de omgeving. Hardlopen is trouwens ook heel geschikt voor een originele en leuke date -en nog gratis ook. Wil je helemaal matching zijn met jouw loop buddy? De nieuwe Clifton 9 is er ook in een mannenuitvoering.

hardlopen-hoka-clifton-mannen

5. Glanzende huid en strakker lichaam

Uiteraard wil je wel verschil aan je huidje en body zien als je, je flink hebt uitgesloofd. We doen het tenslotte niet voor niks. Hardlopen helpt je bij het opbouwen van spieren en het vergroten van kracht. Je versterkt niet alleen je benen, maar ook je core en bovenlichaam.

Binnen de kortste keren zal je resultaat zien bij je buik, benen en billen. Trek dus die perfecte hardloopschoenen aan, download een hardloopapp en trek een goed sprintje. Je huidje doe je er trouwens ook een plezier mee, want die zal shinen als nooit tevoren. De bloedcirculatie wordt namelijk beter waardoor je de kans op puistjes en een droge huid beperkt.