Media & Entertainment

Deze toffe app verandert oude foto’s in levendige herinneringen

reimagine-app-oude-foto-herinneringen

Heb jij nog wat oude familiekiekjes in een schoenendoos liggen die flink beschadigd zijn? Daar is nu een perfecte oplossing voor. MyHeritage lanceert Reimagine: een innovatieve foto-app voor het scannen, verbeteren en delen van familieplaatjes (en natuurlijk andere fijne shots). Zelfs als je benieuwd bent hoe jouw overgroot opa er in kleur uit zou zien, weet deze app er wel raad mee. 

Oude foto’s weer oppoetsen

De meest dierbaarste familiekiekjes van vroeger heb je misschien wel ergens op zolder opgeborgen. Vroeger werd er bijna niet ingescand en natuurlijk al helemaal niet gedigitaliseerd en opgeslagen in de cloud. Je moet er niet aan denken, maar mega zonde in geval van brand of waterschade. Dan ben je  alle nostalgische fotomomenten helemaal kwijt

Met de Reimagine app, gestuurd door AI kun je in één keer al je oude kiekjes inscannen, bewerken, opslaan en delen. Veras je vrienden en geliefden met de beste ‘golden oldies’. Gescande afbeeldingen worden opgeslagen in een album binnen de app, met een back-up in een cloud-account op MyHeritage. Je kunt eenvoudig de foto’s integreren met het innovatieve stamboomplatform van MyHeritage en de tag-mogelijkheden van foto’s gebruiken om namen aan de gezichten te koppelen. Dat is nog eens leuk!

foto-app-reimagine

Zwart-wit kiekjes worden kleurrijk

Met een paar tikken kun je een oude en beschadigde zwart-witfoto scannen en prachtig restaureren, verbeteren, inkleuren en zelfs animeren. Zo krijgen die oude vage plaatjes ineens een nieuw leven. De verbeterde plaatjes (of de originele gescande versies) deel je eenvoudig met familie en vrienden op social media, of via de familiesite van de gebruiker op MyHeritage. Wie weet krijgt dat oude kiekje van die autovakantie ineens een compleet nieuw leven,

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden voor deze parel van een app? De tools voor het verbeteren van foto’s omvatten het inkleuren van zwart-witfoto’s, restaureren van vervaagde kleuren, repareren van krassen en vouwen en verscherpen van wazige kiekjes met verbetering van de resolutie en animeren van afbeeldingen. Alsof het nog niet genoeg is, kunnen ook audio-opnames worden toegevoegd om de verhalen achter de beelden te vertellen.

Verbeteringen met de Reimagine app

De originele foto’s worden nooit aangepast; wanneer er één of meer verbeteringen worden aangebracht, wordt er een nieuwe, verbeterde versie aangemaakt en opgeslagen naast de originele afbeelding die intact blijft.  Je hoeft dus niet bang te zijn dat het oorspronkelijke beeld weg is. Als onderdeel van de toewijding van MyHeritage voor verantwoordelijke en ethische AI, worden er watermerken toegevoegd aan foto’s die zijn bewerkt met AI-functies.

Wil je de app uitproberen? Het is mogelijk om een beperkt aantal afbeeldingen gratis te scannen en te verbeteren. Als je de smaak flink te pakken hebt en onbeperkt foto’s wilt verbeteren, dan is een abonnement vereist. Er zijn daarvoor maandelijkse en jaarlijkse abonnementen beschikbaar. Reimagine is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!