Food & Drinks

Nieuwe sterrenwaardige hotspot in Amsterdam: restaurant Gossler en Florin

restaurant-gossler-en-florin-review
Foto: Aline de Jong

Uit eten gaan, wat is dat toch heerlijk. En uit eten in een restaurant waar je heel erg verwend wordt helemaal. Wij waren nieuwsgierig naar wat dit pas geopende restaurant te bieden had en wat was dat een verrassing. Van de starters, de hoofdgerechten tot de cocktails en de wijn. Alles is net even anders en ongelofelijk lekker. En dat midden in de Jordaan in Amsterdam, dus de buurt is ook fantastisch.

Wie zijn Gossler en Florin?

Gossler en Florin zit in een pand dat al sinds 1930 in gebruik is voor horeca. In die tijd was het een taverne midden in de Jordaan. Daarna veranderde het in een jazzclub en van daar weer in een bistro restaurant. En deze bistro werd het fameuze Daalder, een Michelin sterrenrestaurant dat nu gevestigd is op de Postjesweg. De naam Gossler en Florin is dan ook een eerbetoon aan Daalder: een oude belangrijke antieke munt.

Het doel van Gossler en Florin is om als restaurant internationale klassieke gerechten te serveren, maar dan met een twist. Het gebruik van nieuwe technieken wordt niet geschuwd en de beleving voor de gasten moet ook echt een verrassing zijn. Zo serveren ze nét even andere oesters, nét even andere risotto en ook nét even andere cocktails. Die raden we dan ook zeker aan om mee te beginnen. Wesley van Haeften en zijn staff doen er alles aan om de beleving optimaal te maken.

hoofdmenu-gossler-en-florin

Het menu van restaurant Gossler en Florin

Wij kozen als eerste voor verschillende cocktails, zodat we ze allemaal konden proeven. Een Mojito met een schuimlaag zoals je nooit eerder hebt geproefd, een classified Negroni die net wat minder bitter was, een Pisco Sour waar we er nog één van wilden en een Yuzu die favoriet was. Daarbij lekker brood met dips en 2 verschillende soorten oesters: 1 met een kalfsjus en 1 met een laagje van passievrucht. Deze verrassende en heerlijke smaken hadden we nog niet eerder geproefd.

De lat lag toen al heel hoog maar het ging gewoon door. Zeebaars met schelpjes, zo verfijnd. De risotto van rode en gele biet was hemels. De onglet heerlijk en de bijgerechten zoals de opperdoezer ronde met zwarte knoflook en mousseline met mierikswortel: alles klopte. We zaten al behoorlijk vol maar daar kwam het kaasplankje met heerlijke lichte crackers. 5 soorten kaas waar we de namen van kwijt zijn. En nog een coupe Colonel als afsluiter. Van de gekoelde rode wijn hebben we het etiket gefotografeerd om zelf te kopen.

kaasplank-gossler-en-floret

Wat is precies het adres en wat zijn de openingstijden van het restaurant

Wij geven het restaurant Gossler en Florin alvast 5 sterren. Wat hebben wij heerlijk gegeten. En wat een fijne bediening. Met veel enthousiasme en uitleg werd alles gepresenteerd. Chapeau dat dit een uit het kleine keukentje komt, waar wij ook even een blik in konden werpen. Het restaurant zit op de Lindengracht 90, net achter de Noordermarkt. Het is geopend op woensdag tot en met maandag, maar deze dagen kunnen in de toekomst misschien nog wijzigen. Reserveer en ga dit beleven!