Food & Drinks

Dit restaurant heeft alles wat je kan bedenken met truffels op het menu

restaurant-truffels-menu
Foto: Womanly

Wij zijn gek op goed eten, en truffels staan bij veel redactieleden met stip op nummer één. Deze ontzettend smakelijke paddenstoelen verrijken elk gerecht en zijn ook al heerlijk op zichzelf. Dat vond eigenaar Lars van Holst Pellekaan ook, en daarom besloot hij om een restaurant te beginnen met de truffel in de hoofdrol. Bij de Truffle Boutique in Amsterdam eet je heerlijke gerechten én bijzondere combinaties met truffel. 

De Truffle Boutique serveert originele truffel gerechten

Dat truffel heerlijk is bij verschillende pastagerechten wisten we al. Maar dat het ook fantastisch smaakt bij inktvis en Arancini (gefrituurde risottoballetjes), was een fijne culinaire verrassing. Bij de Truffle Boutique neemt eigenaar en chefkok Lars je graag mee op een culinaire ontdekkingsreis, met truffel als het leidende ingrediënt. Wat dacht je bijvoorbeeld van popcorn met truffel? Het restaurant brengt maandelijks een nieuw menu uit, waar de gasten kunnen kiezen uit zo’n 4 voorgerechten en 6 hoofdgerechten.

De gerechten worden geserveerd in het gezellige en knusse interieur van het restaurant, dat gelegen is op een hoek van de Overtoom. Naast het open terras vind je binnen een interieur geïnspireerd op de art-deco stijl uit de jaren ’20, inclusief een stijlvolle bar met een gezellige barman die je graag te woord staat. Een perfecte plek voor een date met je mede-truffels-liefhebber, want genieten van het heerlijke eten zul je gegarandeerd.

truffels-voorgerecht

Verrassende combinaties met truffels

Als de echte truffel-liefhebbers die we zijn, schoof de redactie van Womanly maar al te graag aan tafel bij de Truffle Boutique. Als voorgerecht bestelden we de inktvis met een crème van witte bonen, amandel, parmezaanse kaas en natuurlijk truffelschaafsel. Ook namen we Arancini, traditionele Italiaanse gefrituurde risottoballen met puttanescasaus en truffel. Deze heerlijke voorgerechten werden gevolgd door een even fantastische pasta met stukken kreeft in een kreeften bisque, uiteraard met geschaafde truffel.

Het andere hoofdgerecht dat als snel op tafel kwam, was de sappige entrecote met een smakelijke jus en een topping van -je raadt het al- geschaafde truffel. Hierbij kregen we ook nog frietjes met parmezaanse kaas en truffelmayonaise: heerlijk! Het liefst brengen we elke dag een bezoekje aan deze fijne plek. En dat is precies het doel van de Truffle Boutique: het aanbieden van comfort food (met truffel), geserveerd in een restaurant dat voelt als een gezellige huiskamer. Wat ons betreft een geslaagde missie.

truffels-hoofdgerecht

Op bezoek bij de Truffle Boutique

Loopt het water je al in de mond na het lezen van al dit lekkers? Reserveer dan snel je plekje op de website van de Truffle Boutique en laat je door de gezellige gastheer en kok in de watten leggen. Dit restaurant biedt naast een dinermenu ook een uitgebreid lunchmenu vol truffels, en is van dinsdag tot en met zondag geopend.

truffels-restaurant

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!