tiktok-trend-haargebied-reverse-hair-washing
Beauty

Reverse hair washing is de nieuwste lifehack trend op haargebied

Niets is vervelender dan opstaan met vet haar. Het oogt niet alleen heel onfris, maar je krijgt er ook de hele dag zo’n vies gevoel van. Het liefst heb je natuurlijk altijd fresh and fruity hair met een gezonde hoofdhuid. Toch is elke dag wassen, stylen en föhnen niet al te best voor je coupe. Gelukkig kwamen daar wat TikTokkers om de hoek kijken die de oplossing voor ons hadden. Reverse hair washing is een perfecte manier voor een gevoelige hoofdhuid en vet haar.

Gevoelige hoofdhuid en natuurlijke oplossing

Heb je last van een gevoelige hoofdhuid? Dan zijn er natuurlijk verschillende oplossing voor. De haarsalon Amazonia Concept in Amstelveen heeft bijvoorbeeld een geweldig hair detox behandeling waarbij ze goed kijken naar de conditie van je hoofdhuid en daar perfect op inspelen. De treatment verwijderd chloor, koper, metaalresten en ophoping van chemische middelen.

Daarnaast creëert het een schild dat het haar beschermd tegen vervuiling en herstelt daarnaast de haarvezel. Na de behandeling ziet je haar er weer ‘picobello’ uit. Toch moet je het thuis natuurlijk ook goed bijhouden. Met de juiste producten en een goede routine is dat prima te doen. Je moet alleen even weten hoe. Gelukkig zijn daar die beautybloggers op TikTok die altijd met die geweldige lifehacks komen. De reverse hair washing is er eentje om te onthouden.

reverse-hair-washing-gevoelige-hoofdhuid

Wat is reverse hair washing?

De naam verklapt al een beetje wat het inhoudt: via een omgekeerde manier je haar wassen zoals je het normaal doet. In plaats van eerst je haar te wassen met shampoo, pak je eerst die fles conditioner. Waarom? Het heeft een flink aantal voordelen. Met reverse hair washing kun je met dun haar ook conditioner gebruiken zonder het te verzwaren.

Je haar wordt namelijk niet bedekt met het product en alleen uitgespoeld in plaats van gewassen. Zo krijg je er een vollere bos voor terug. Daarnaast zorgt het beginnen met een conditioner ervoor dat je haar veel zachter wordt, omdat je haar het product makkelijker kan opnemen.

reverse-hair-washing-haar-wassen

Hoe werkt deze lifehack?

Maak je haar eerst nat en breng conditioner aan in de punten van je haar en op je hoofdhuid. Normaal gesproken doe je dit alleen in dit punten, maar bij reverse hair washing kun je dit ook op je hairscalp doen omdat je het uitspoelt met shampoo in plaats van alleen met water. Vervolgens kam je alles door met je vingers in de douche.

De conditioner laat je zo’n 2 minuten intrekken en spoel je daarna uit met water. Daarna gebruik je de shampoo zoals je hem normaal gesproken aanbrengt in je haar. Na slechts één keer wassen zal je al resultaat zien. Het voelt niet alleen lichter, maar ook veel zachter en oogt veel minder vet. Ook zal je merken dat je hoofdhuid veel minder gevoelig en jeukerig is.

@audreyvictoria_ The end result 😶 I’m shocked, just wait #hairtok #haircare #haircareroutine #shampoo #conditioner ♬ original sound – kekesslowedaudios❤️

@grc.gldy Tried the Reverse Hair Washing Hack! 🚿 Got this from @Coco & Eve 🥥 🤍#hairseries this has been on my #draftss ♬ Doja – Central Cee

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!