robot-helpt-planten-in-leven-houden
Living

Geen groene vingers nodig: deze robot helpt jouw planten in leven te houden

Vallen je planten van ellende alleen al om als je naar ze kijkt? Als je niet gezegend bent met groene vingers is het best lastig om die groene rakkers te onderhouden. Toch wil je ze graag in de huiskamer, want een beetje groen staat natuurlijk wel zo gezellig. Wij hebben dé gadget voor jou gevonden waarmee je toch planten in leven kunt houden. Er bestaat namelijk een robot die dit allemaal voor jou kan regelen.

Robot maakt dorstig dansje

Planten verzorgen kan nog best een hele klus zijn. Je kan hem vergeten water te geven of juist iets te enthousiast zijn met je gieter waardoor hij bijna verzuipt. Daarnaast moet je ook nog eens zorgen dat je hem niet teveel of te weinig zon geeft. Het lijkt bijna wel een baby die je moet verzorgen.

Gelukkig heeft een Chinese techneut iets gevonden voor mensen geen groene vingers bezitten. Het gaat om een robot die zelf op zoek gaat naar zonlicht om jouw planten in leven te houden. Hoe dit in z’n werk gaat? De plant wordt op het hoofd van de vriendelijke robot geplaatst en hij loopt in huis rond opzoek naar de perfecte hoeveelheid zon of schaduw. Is je groene vriend dorstig? Dan doet hij een lief dansje om je dit te laten weten. Wel zo makkelijk!

hexa-robot-planten

Blijft het bij een uitvinding?

Deze lopende plantenbak is een uitvinding van Robot-ontwerper Sun Tianqi. Normaal maakt het bedrijf de Hexa. Dit is een spinachtige robot die de voorste twee poten kan gebruiken om voorwerpen te manipuleren. De ontwerper heeft de bovenkant van de Hexa aangepast zodat het dus een potje wordt waar je de plant in kan zetten. Op deze manier kan de robot de plant naar de zon toe bewegen als het nodig is. Daarnaast draait hij ook nog een keer rond om te zorgen dat de plant aan alle kanten een zonnestraaltje kan meepikken.

Dit lijkt natuurlijk dé ideale oplossing voor als je een tijdje op vakantie bent of gewoon simpelweg heel vergeetachtig bent. Helaas blijft het voorlopig bij een uitvinding en is hij nog niet te koop. Waarschijnlijk zou je ook flink wat centen moeten neerleggen, want voor een gewone Hexa standaard betaal je al bijna zo’n 2.000 dollar. Daar kun je heel wat planten van kopen. Heb je ineens na dit artikel toch de drive gekregen om weer stekjes te verzorgen? Kijk dan eens naar de ananasplant die snurken tegengaat. Sla je twee vliegen in één klap mee.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!