Style

Rokken voor mannen zijn nu helemaal trendy in modeland

rokken-voor-mannen-trendy

We zijn al heel wat gekke modetrends tegengekomen de afgelopen jaren. Heb je bijvoorbeeld al de Crocs onderbroek voor mannen gezien? Toch spant deze nieuwe trend toch echt wel de kroon. Wil je er als man er een beetje hip bijlopen dit najaar? Dan moet je geloven aan de vrouwelijk rok die nu ineens niet zo vrouwelijk meer blijkt te zijn. De menswear show tijdens de fashion week heeft namelijk bewezen dat ook mannen ze prima kunnen dragen.

Mannen in rokken nieuwste modetrend

Ken jij het gezegde: ”Waar broeken spreken, moeten rokken zwijgen?” Dit betekent zoiets als de man heeft het laatste woord. Slaat uiteraard nergens op, want wij vrouwen weten stiekem dat wij het laatste woord hebben en ook altijd ons gelijk halen. Toch heeft dit spreekwoord ineens een nieuwe betekenis aangenomen.

Stond de rok eerst nog voor het vrouwelijke geslacht, nu zien we ineens mannen ermee flaneren. Je zou misschien denken dat er maar één modemerk met dit statement komt, maar niets is minder waar. Linda.nl liet ons namelijk weten dat onder andere Louis Vuitton, Dior en Gucci de mannen in skirts lieten lopen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Darrel Hunter (@modehunter)

Mannen droegen al veel eerder rokken dan vrouwen

We geven het eerlijk toe: we hebben misschien een klein beetje gelogen in de titel. Eigenlijk blijkt de rok namelijk al veel langer hip te zijn bij het mannelijke geslacht. Vin Diesel heeft bijvoorbeeld weleens een leren rok gedragen bij de MTV music Awards en zelfs Kayne West en Snoop Dogg zijn er wel eens publiekelijk mee gespot. Toch zagen we niet ineens de volgende dag allemaal mannen in een mini-skirt over straat lopen.

Het blijft eigenlijk raar als je bedenkt waarom vrouwen jurken en rokken dragen en mannen alleen maar broeken. Wie heeft het bedacht dat we dit normaal vinden? Als we verder in het archief wroeten dan zien we dat mannen juist eerder dit kledingstuk droegen dan vrouwen. Eeuwen geleden droegen de rijke en modieuze mannen tijdens grote feest rokken met een prik en kniehoge sokken. Wij zijn benieuwd of we er straks niet meer omheen kunnen. Als we ze maar niet ineens in designer pumps zien shinen. Die gave willen we voorlopig nog even zo houden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Thom Browne (@thombrowne)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!